انواع گل

گل سینگونیوم

گل سینگونیوم

گل سینگونیوم گلی بسیار زیبا برای محیط منزلتان می باشد. از ویژگی مهم این گل مقاوم در برابر نور کم است به همین دلیل در آپارتمان از آن استقبال بسیاری می شود. با تیم گل همراه باشید.

 

معرفی گیاه سینگونیوم

نام لاتین: Syngonium

نام فارسی: سینگونیوم، پنجه غازی

نام علمی: Syngonium

راسته: قاشق واش سانان

تیره: گل شیپوریان

بومی: جنگل های بارانی گرمسیری در جنوب مکزیک، هند غربی، آمریکای مرکزی و جنوبی

گیاهی بالا رونده با رشد سریع است. برگ های آن متناوب بوده و در ابتدا در مرحله نونهالی ساده، تخم مرغی یا سه گوش است که با بزرگ شدن گیاه نیزه ای شکل و سپس در بلوغ لبه دار و پنجه ای شکل می شود. از ویژگی های سینگونیوم تغییر شکل برگ ها با افزایش سن است. در گیاه جوان برگ ها نیزه ای بوده و با افزایش سن لبه دار می شود. ساقه گیاه ریشه های هوایی زیادی تولید می کند گیاه جوان به عنوان گیاه درون خانه ای پرورش داده می شود. به مرور که سن گیاه افزایش می یابد برگ های تحتانی را از دست داده و گیاه زشت می شود.

 

 

 

برخی از گونه های گل سینگونیوم

 

  • Auritum

شباهت زیادی به فلودندرون دارد. طرز تشخیص این گیاه در مقایسه با فیلودندرون در این است که در گیاه جوان سینگونیوم، برگ های جوان نیزه ای است و در قسمت تحتانی نزدیک به محل اتصال به دمبرگ به صورت دو گوشواره در آمده است. بر بلوغ برگ ها پنجه ای شده که دارای ۳-۵ برگچه خواهد شد.

 

گل سینگونیوم

 

  • Podophyllum

برگ ها در بلوغ پنجه ای با ۵-۱۱ برگچه است. سطح بالایی برگ سبز تیره و سطح زیرین آن سبز روشن است. رگبرگ ها خاکستری می باشند.

 

گل سینگونیوم

 

  • Vellozianum

نوعی دیگر از سینگونیوم است که در طبیعت برزیل دیده ‌می‌شود. این گیاه در آغاز رشد شبیه به سینگونیوم پدوفیلوم است، اما با گذر زمان و رشد بیشتر، باریک ‌تر و بلندتر از حالت اولیه می‌شود.

 

 

گل سینگونیوم

 

  • Wendlandii

که متعلق به کشور کاستاریکاست. برگ‌های اصلی آن کاملا سبز است ولی باقی برگ‌ها رگه‌هایی از رنگ سفید دارند. این تنوع رنگ و طرح در گیاه جوانی که در آغاز رشد خود است، به خوبی دیده می‌شود.

 

گل سینگونیوم

 

  • Hoffmannii

گیاه سینگونیوم Hoffmannii یک گیاه همیشه سبز است که از کاستاریکا سرچشمه گرفته است. گیاه قوی و تنومندی است. ساقه بالغ این گیاه، حدود ۱۵ سانتیمتر رشد می‌کند که البته اگر او را هرس نکنید، تا ۳۰ سانتیمتر هم رشد خواهد کرد. رنگ‌ برگ‌های آن چیزی بین سبز و خاکستری است که با رگه‌های سفید و نقره‌ای تزیین شده است. گاهی اوقات، وسط برگ می‌تواند هم رنگ با رگه‌های آن باشد. پس خیلی در مورد تغییرات رنگ برگ گیاهان حساسیت به خرج ندهید. البته اگر این تغییرات حول رنگ‌های اصلی موجود در ترکیب اصلی برگ باشد.

 

گل سینگونیوم

 

 

شرایط حفظ و نگهداری گل سینگونیوم

  • شرایط آبیاری گل سینگونیوم

مانند تمامی گیاهان بهتر است مابین دو آبیاری خاک کاملا خشک شود. ترجیحا آبیاری را با آب کتری سرد شده و یا بدون املاح انجام دهید تا از زرد شدن و خشک شدن برگ ها جلوگیری شود. از اوایل پاییز تا اواخر بهمن زمان استراحت گیاه است و بهتر است آبیاری را کمتر کنید. غبار پاشی بر روی برگها به خصوص در فصل تابستان و با گرم شدن هوا کمک زیادی به رشد سینگونیوم خواهد کرد.

 

  • نور مناسب گل سینگونیوم

سینگونیوم گیاهی مقاوم و سازگاز است و می‌تواند در سایه و نیم سایه نیز رشد خود را داشته باشد. بهترین مکان برای نگهداری این گیاه نزدیک پنجره شرقی و شمالی است و یا درجایی که نور مستقیم آفتاب را نداشته باشد. توجه داشته باشید که کمبود نور در نوع صورتی سینگونیوم، سبب بی رنگ شدن برگ ها خواهد شد. اما به طور کلی نور کم برای این گیاه بهتر از نور زیاد است چرا که نور شدید سبب سوختگی نوک برگ ها و بیرنگ شدن آنها خواهد شد.

 

  • دمای مناسب گل سینگونیوم

بهترین دما برای این گیاه ۱۵ تا ۲۱ درجه سانتیگراد است و بهتر است از گرم شدن هوای اطراف این گیاه خودداری کنید. در بین انواع رنگ های سینگونیوم، سینگونیوم صورتی دوستدار هوای خنک است و در راه پله های با نور کم و خنک بهترین رشد را خواهد داشت.

 

  • رطوبت مناسب گل سینگونیوم

سینگونیوم رطوبت متوسطی نیاز دارد همین امر آن را برای داخل تراریوم مناسب کرده است. بهتر است از راه های تامین رطوبت گیاهان کمک بگیرید و یک سینگونیوم سالم و زیبا داشته باشید. برای مثال می‌توانید برگ های گیاه را غبارپاشی کنید و یا یک ظرف پر از آب در کنار آن قرار دهید. همچنین می‌توانید زیر گلدانی آن را پر از آب و سنگریزه کنید و گلدان را روی سنگ ها قرار دهید. البته در صورتی که تمامی این کارها برایتان دشوار بود نگران گیاهتان نباشید چرا که در رطوبت نسبی اتاق نیز می‌تواند به رشد خود ادامه دهد.

 

  • خاک مناسب گل سینگونیوم

بهترین خاک برای سینگونیوم، خاکی است که زهکشی خوبی داشته باشد و کمی خاصیت اسیدی بودن را نیز دارا باشد. انواع سینگونیوم مخصوصا سینگونیوم صورتی در خاک اسیدی بهتر رشد می‌کنند. برای داشتن خاک اسیدی می‌توانید به آن تفاله چای و یا اسید هیومیک اضافه کنید.

 

  • کوددهی مناسب گل سینگونیوم

بهتر است در فصول رشد مانند بهار و تابستان هر ۲ هفته یکبار گیاه را با کود های مخصوص تقویت کنید. استفاده از کودهای طبیعی که به راحتی می‌توانید در منزل درست کنید نیز توصیه می‌شود.

 

چگونه برگ های گل سینگونیوم را تمیز نماییم؟

از مواد براق کننده شیمیایی برای تمیز یا براق شدن برگ ها استفاده نکنید و ترجیحا به صورت طبیعی این کار را انجام دهید. بهتر است از محلول شیر و آب که یکی از راه های طبیعی برای برق انداختن برگ گیاهان است، استفاده کنید و برگ ها را با آن تمیز کنید و سپس با یک دستمال خشک کنید.

 

چگونه گلدان گل سینگونیوم را تعویض نماییم؟

سینگونیوم‌ها گیاهان سریع رشدی هستند و دفعات تعویض گلدان بستگی به این دارد که شما می‌خواهید گیاهتان چقدر بزرگ شود چون گیاه متناسب با اندازه گلدان رشد کرده و به سرعت شاخه می‌پراکند. در حالت معمول تعویض گلدان سینگونیوم را هر سال در اوایل بهار انجام دهید و بهتر است که گیاه را در گلدانی یک سایز بزرگ ‌تر از گلدان قبلی‌ اش بکارید.همچنین می‌توانید هر فصل بهار خاک گلدان را با خاکی تازه و غنی عوض کنید و تعویض گلدان را یک سال در میان انجام دهید.

 

روش های تکثیر و پرورش گل سینگونیوم

  • تکثیر و پرورش گل سینگونیوم از طریق قلمه ساقه

قلمه ساقه یکی از روش‌های آسان تکثیر این گیاه است. ساقه‌های بریده شده سینگونیوم به راحتی ریشه می‌دهند. در فصل بهار و تابستان برای قلمه گیری از گیاه اقدام کنید. اگر گیاه‌تان ریشه‌های هوایی تشکیل داده است پس همان قسمت از ساقه را ببرید و در خاک قلمه بزنید تا شانس گرفتن قلمه‌ها بیشتر شود. معمولا برای قلمه زنی این گیاه نیاز به هورمون ریشه زایی نیست اما می‌توان از این هورمون هم برای افزایش موفقیت کار استفاده کرد.

 

گل سینگونیوم

گل سینگونیوم

 

توجه:
به هیچ وجه اجازه ندهید که خاک گلدان قلمه خشک شود.
می‌توانید کیسه پلاستیک شفافی بر روی گلدانتان بکشید تا رطوبت در اطراف قلمه‌ها بماند و گلدان را در محلی روشن اما به دور از نور خورشید نگهداری نمایید.
در ابن حالت عمل ریشه‌دهی بعد از ۴ تا ۶ هفته به صورت کامل انجام خواهد شد.
بعد از ریشه‌دهی، گلدان را به محلی با نور زیاد و دمای مناسب منتقل نمایید.
بعد از گذشت این مدت زمان، می‌توانید کیسه پلاستیک را از روی گلدان حاوی قلمه‌ها بردارید.
۴ تا ۵ ماه بعد نیز می‌توانید گلدان گیاهتان را عوض نمایید و گلدانی بزرگ ‌تر را برای آن استفاده نمایید.

 

 

آفات و بیماری های گل سینگونیوم

  • یکی از رایج‌ترین مشکلات احتمالی برای گیاه سینگونیوم، ریزش برگ هاست. ریزش برگ ها در اثر کمبود آب و خشکی بیش از حد گیاه رخ می‌دهد. همواره میزان رطوبت خاک را بسنجید هر زمان احساس کردید خشک است، آن را آبیاری کنید.
  • زرد شدن برگ ها نیز یکی دیگر از بیماری های سینگونیوم است. آبیاری بیش از حد و خاک خیس سبب بروز این مشکل می‌شود. اگر مشکل آب نبود، احتمالا گیاه دچار کمبود نیتروژن است، بخصوص اگر تمام سطح برگ در حال زرد شدن باشد. در این صورت، یک کود چند منظوره مخصوص گیاهان آپارتمانی را در نصف قدرت اصلی به گیاه اضافه کنید.
  • قهوه‌ای شدن نوک برگ ها به علت خشکی بیش از حد هوا رخ می‌دهد. اگر سینگونیوم را در کنار پنجره یا دستگاه سرمایشی/گرمایشی قرار داده‌اید، آن را به محیط دیگری ببرید. هر چند روز یکبار، با اسپری کردن آب به گیاه نیز میزان رطوبت آن را افزایش دهید. این کار به سلامت برگ های جوان کمک کرده اما برای برگ های قهوه‌ای شده بی فایده است. پس بهتر است آنها را از گیاه جدا کنید.
  • توقف رشد گیاهان در فصل پاییز و زمستان کاملا طبیعی است. اما اگر در طول فصول رشد هستید اما گیاه رشد جدیدی ندارد، باید شرایط نگهداری آن را بررسی کنید. خاک عاری از مواد مغذی، نبود کود و نور خیلی کم ،سبب کاهش میزان رشد گیاه می‌شوند.
  • اگر متوجه شدید که ساقه و برگ های سینگونیوم در حال مشکی و لزج شدن هستند، گیاه دچار پوسیدگی ریشه شده است. این اتفاق در اثر خاک خیس و آبیاری بیش از حد رخ می‌دهد. در این شرایط قطع آبیاری کمک چندانی به ریشه نخواهد کرد. اگر هنوز بخش‌هایی از ساقه اصلی سالم بودند، از آن یک برش برای کاشت قلمه جدا کنید.

 

 

 

 

بیماری گل سینگونیوم

آفت گل سینگونیوم

 

 

 

بیماری گل سینگونیوم

آفت گل سینگونیوم

 

 

 

جمع آوری شده توسط تیم گل