انواع گل

گل عسل

گل عسل

گل عسل یا آلیسوم از گل های بسیار محبوب و کاربردی می باشد. گیاهی معطر و مناسب جهت سبد های آویزی است که به دلیل همین عطر جاذب پروانه های زیبا اطراف خود می شود. با تیم گل همراه باشید.

 

معرفی گل عسل

نام لاتین: Lobularia maritima

نام فارسی: گل عسل، آلیسوم و مروارید

نام علمی: Lobularia maritima

راسته: کلم سانان

تیره: شب بویان

بومی: ماکرونزی (جزایر ماکرونزی متعلق به سه کشور پرتغال، اسپانیا و کیپ ورد هستند)

علاوه بر ارقام یکساله که بیشتر در گلکاری کشت و کار می شوند چند ساله آن هم وجود دارد. ارتفاع حدود ۲۰ سانتیمتر یا کمتر است و گسترش نسبتا وسیع دارد. انشعابات گیاه زیاد بوده و هر انشعاب به خوشه ای از گل ختم می شود. گیاه در مرحله گلدهی به صورت فرشی از گل زمین را می پوشاند. گونه های مختلفی از این گل وجود دارد که گونه maritima دارای گل هایی به رنگ سفید، صورتی و بنفش است و معمولا به نام مروارید خوانده می شود. گل های مروارید کوچک و دارای ۴ گلبرگ بوده و به صورت خوشه ای است که این خوشه به تدریج رشد می کند و در بالای آن گل های تازه باز می شوند. مناسب کاشت در حاشیه، سبد های آویزان بالکن جاو پنجره و باغ های صخره ای می باشد. این گل‌ها شیرین است و به دلیل شباهتی که به بوی عسل دارد به نام عسل نیز معرفی می‌شود. گل هایی کوچک دارد، میوه‌اش نیز در پوششی مویی بوده و با لمس آن دانه‌هایش از هم جدا و پراکنده می‌شوند. این گیاه با گرما سازگارتر بوده و به وفور یافت ‌می‌شود. به علت معطر بودن محبوبیت زیادی داشته و نیز منظره قشنگی ایجاد می‌کند.

بعد از کاشت نسبتا سریع گل می دهد (بعد از حدود ۶ هفته) و از اول بهار تا اواخر پاییز تا زمانی که سرما نزده گلدهی آن ادامه دارد. گل عسل یا آلیسوم یکی از بهترین انتخاب‌ها به عنوان کفپوش و همچنین پر کردن فاصله بین سنگ‌ها است. زیرا علاوه بر اینکه به خوبی سطح زمین را می‌پوشاند گل‌هایی به تعداد زیاد تولید می‌کند که زیبایی را برای محیط اطراف به ارمغان می‌آورد.

 

گونه های مهم گل عسل

 

  • Minimum
    دارای گل های سفید رنگ است.

 

گل عسل

 

  • little dotrit
    دارای گل های بسیار و انبوه به رنگ سفید است.

 

گل عسل

 

  • Royal Carpet
    دارای گل های گسترده به رنگ بنفش تیره است.

 

گل عسل

 

  • Rosie O day
    دارای گل های خمیده شکل به رنگ صورتی است.

 

گل عسل

 

  • Snow Cloth
    گل های گسترده به رنگ سفید خالص مختص این نوع است.

 

گل عسل

 

  • Violet Queen
    این نوع داری گل های انبوه به رنگ بنفش تیره است.

 

گل عسل

 

 

شرایط حفظ و نگهداری گل عسل

  • شرایط آبیاری گل عسل

آبیاری متوسط کم نیاز دارد. هنگامی که سطح خاک خشک شد باید آبیاری شود.

 

  • نور مناسب گل عسل

مکان‌هایی با آفتاب کامل یا نیمه آفتاب برای این گیاه مناسب است. اگر این گیاه در سایه قرار بگیرد ساقه‌ها بلند میشود، گلدهی کم می‌شود وهمچنین باعث شیوع بیماری قارچ میشود.

 

  • دمای مناسب گل عسل

گرمای هوا باعث کاهش گلدهی می‌شود و در فصل پاییز مجددا شاهد گلدهی این گیاه خواهیم بود.

 

  • رطوبت مناسب گل عسل

به رطوبت متوسط تا کم احتیاج دارد. رطوبت زیاد باعث پوسیدگی ریشه و زردی برگ و از بین رفتن گیاه می‌شود.

 

  • خاک مناسب گل عسل

خاک معمولی باغچه و مقداری خاک برگ برای این گیاه مناسب است. این گیاه عمری یکساله دارد و معمولا نیازی به کود ندارد، اگر کود زیاد مصرف شود باعث کاهش گلدهی می‌شود.

 

  • کوددهی مناسب گل عسل

اگر خاک محل کاشت به خوبی اماده شده باشد و از خاک برگ نیز استفاده شده باشد و با توجه به این که این گیاه عمری یکساله دارد معمولا لزومی ندارد که از کود استفاده شود. بخصوص اینکه غنی بودن بیش از اندازه خاک و یا کوددهی بیش از اندازه می تواند موجب کاهش گلدهی این گیاه شود. به هر حال اگر خاک از مواد غنی چندان بهره ای ندارد می توان از کودهای کامل همانند فرمول ۱۰-۱۰-۱۰ هر ماه یک مرتبه برای این گیاه استفاده کرد.

 

هرس کردن گل عسل

اگر گل های پژمرده هرس شوند دوران گلدهی این گیاه طولانی تر می شود. البته به دلیل علفی بودن این گیاه چیدن تک تک ساقه های گل پژمرده سخت است بنابراین می توان بعد از اتمام اولین اوج گلدهی، با کمک قیچی هرس، بوته ها را به شکل یکنواخت و تا یک دوم ارتفاع آنان سرزنی کرد. بعد از مدتی ساقه های جدید می روید و گلهای بیشتری نیز تولید می شود.

 

روش های تکثیر و پرورش گل عسل

 

  • تکثیر و پرورش گل عسل از طریق کاشت بذر

تکثیر این گیاه به وسیله بذر می‌باشد. می توان مستقیم بذر‌ها را روی خاک پاشید و یا از ۵-۶ هفته قبل از فصل بهار در جایی محافظت شده بذر‌ها را کاشت و سپس به خاک منتقل کرد و اگر تمایل دارید به شکل مستقیم بذرها را در خاک باغچه بکارید باید صبر کنید که بهار برسد و بعد از خطر آخرین یخبندان بهاره نسبت به کاشت بذرها در خاک باغچه اقدام کرد. بذرها را می توان بر روی سطح خاک گستراند. لزومی ندارد که روی بذرها خاک بریزیم.فقط کافی است که با کف دست بذرها را به سطح خاک بفشاریم. برای آبیاری می توان تا زمان سبز کردن بذرها از روش غبارپاشی با آب استفاده کرد که بذرها جابجا نشوند. دمای مناسب ۱۳-۲۴ درجه سانتیگراد است و گلدان محتوای بذرها را باید در مکانی روشن اما به دور از نور مستقیم آفتاب قرار داد.
جوانه زنی بذرها ۱۵-۲۰ روز طول می کشد. زمانی که گیاهان جوان را به باغچه منتقل می کنیم می توان فاصله ۱۵-۲۰ سانتیمتر را بین هر دو گیاه در نظر گرفت.

 

بذر گل عسل

بذر گل عسل

آفات و بیماری های گل عسل

گل عسل یا آلیسوم نسبت به آفات و بیماری حساسیت زیادی ندارد اما اگر در سایه نگهداری شود و خاک سنگین و بدون زهکشی داشته‌ باشد امکان اینکه بیماری قارچه یا سفیدک پودری بگیرد زیاد است.
همچنین می تواند دچار پوسیدگی ساقه شود.
برای درمان هم می‌توانید از دفع‌کننده حشرات آلی و یا شیمیایی و یا از قارچ‌کش استفاده‌ کنید.

 

آفت گل عسل

بیماری گل عسل

 

جمع آوری شده توسط تیم گل