انواع گل

گل خورشیدی

گل خورشیدی

گل خورشیدی از گیاهان بسیار زیبای آپارتمانی می باشد. اگرچه پرورش آن هزینه بر می باشد اما به دلیل اینکه همیشه سبز می باشد برای محیط منزلتان شادی آور است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد این گل زیبا با تیم گل همراه باشید.

 

معرفی گل خورشیدی

نام لاتین: Clivia miniata

نام فارسی: گل خورشیدی

نام علمی: Clivia miniata

راسته: مارچوبه سانان

تیره: نرگسیان

بومی: زیستگاه های جنگل های جنگلی در آفریقای جنوبی (کیپ شرقی، استان های مپومالانگا و کوازولو_ ناتال) و همچنین در سوازیلند

گیاهی همیشه سبز است که برگ های دائمی آن خطی یا نوار مانند، به رنگ سبز تیره براق بوده و طول آن ها به ۰/۵ متر می رسد. ساقه گل دهنده در انتها در حدود ۱۰ تا ۲۰ عدد گل لوله ای تا قیفی شکل به رنگ نارنجی متمایل به قرمز، قرمز، صورتی و زرد دارد. خورشیدی گیاهی دائمی و بدون ساقه و دارای ریشه های غده ای است. شیرابه آن باعث تحریک پوست می شود. این گیاه به خاطر برگ های دائمی و نیز گل های آن پرورش داده می شود.
فصل گل آن اسفند و فروردین ماه بوده و در ایام نوروز به گل می نشیند.

 

رنگ قرمز گل خورشیدی

رنگ قرمز گل خورشیدی

 

رنگ صورتی گل خورشیدی

رنگ صورتی گل خورشیدی

 

رنگ زرد گل خورشیدی

رنگ زرد گل خورشیدی

گونه های مهم گل خورشیدی

  • Miniata
    این گونه از بهمن تا فروردین گل می دهد. گل ها به صورت چتری در انتهای یک ساقه گل دهنده جانبی قوی به تعداد ۱۲-۲۰ عدد قرار گرفته اند و به رنگ قرمز مایل به نارنجی هستند.
گل خورشیدی

گل خورشیدی

 

  • Nobilis
    گل های آن کوچک و آویزان و به تعداد ۴۰-۶۰ عدد در انتهای ساقه گل دهنده کوتاهی و قرار دارند و به رنگ قرمز مایل به نارنجی با نوک سبز می باشند.
گل خورشیدی

گل خورشیدی

شرایط حفظ و نگهداری گل خورشیدی

  • شرایط آبیاری گل خورشیدی

زمانی که سطح خاک خشک شود بایستی آبیاری نمایید. به این نکته توجه کنید، گل خورشیدی زمانی که در دوره گل دهی است به آب بیشتری نیاز دارد. اما با پایان یافتن دوران گل دهی از میزان آبیاری هم بایستی کاسته شود. میزان آبیاری گل خورشیدی باید منظم باشد. در تابستان به مقدار زیاد آبیاری شده و سپس به تدریج آبیاری کم می شود به طوریکه در پاییز تقریبا صفر می شود و از آذر ماه دوباره مقدار آب را به تدریج باید زیاد نمود و در موقع ظهور غنچه ها مقداری کود شیمیایی محلول نیز به آب آبیاری باید اضافه کرد. بهتر است در مورد این گیاه برای آبیاری از آب مقطر استفاده شود.

 

  • نور مناسب گل خورشیدی

برای رشد خود نیاز به نور غیر مستقیم خورشید دارد، بهترین مکان برای نگهداری گل خورشیدی در منزل پشت پنجره شمالی است و بهترین مکان برای گل خورشیدی در حیاط، زیر سایه درخت و نیم سایه است.

 

  • دمای مناسب گل خورشیدی

حساس به سرما و حداقل دما برای آن ۱۰ درجه سانتیگراد است. مخصوص گلخانه های سرد است و اگر در زمستان در محل گرمی قرار گیرد گلدهی آن چند هفته به جلو می افتد بنابراین بهتر است زمانی که هوا سرد می شود به خصوص در زمستان آن را به داخل منزل بیاورید و زمانی که هوا گرم می شود گیاه را به بیرون از خانه زیر سایه انتقال دهید.

 

  • رطوبت مناسب گل خورشیدی

گل خورشیدی به رطوبت متعادل و متوسط نیاز دارد. (حدود ۶۰ درصد رطوبت)

 

  • خاک مناسب گل خورشیدی

خاک مناسب آن خاک سبک با زهکشی خوب است که ترکیبی از خاک باغچه، ماسه و خاک برگ پوسیده است.

 

  • کوددهی مناسب گل خورشیدی

در موقع ظهور غنچه ها مقداری کود شیمیایی محلول به آب آبیاری بایستی اضافه نمود. برای کوددهی و تغذیه گل خورشیدی باید قبل از دوران گل دهی آن اقدام به این کار کنید، بهترین کود برای تغذیه گل خورشیدی کود کریستالون صورتی است، که از این کود باید هر۱ ماه ۱ مرتبه از آن استفاده کرد. تغذیه گل خورشیدی کمک زیادی به شادابی و سرحالی گیاه می کند.

 

روش های پرورش و تکثیر گل خورشیدی

بایستی اشاره کرد که گل خورشیدی به ندرت از طریق کاشت بذر افزایش می یابند که از این طریق ۳ تا ۴ سال طول می کشد تا گیاهان حاصل به گل بروند. افزایش ازطریق تقسیم بوته نیز وقت گیر است و چند سال طول می کشد. روی این اصل افزایش این گیاه گران تمام می شود.

  1. پرورش و تکثیر گل خورشیدی از طریق تقسیم بوته
  2. پرورش و تکثیر گل خورشیدی از طریق بذر

  • پرورش و تکثیر گل خورشیدی از طریق تقسیم بوته

گلدان های خورشیدی که چندین پاجوش دارند و کاملا متراکم شده اند برای افزایش استفاده می شوند. در اردیبهشت ماه و پس از خاتمه گل، در موقع تعویض گلدان، پاجوش ها را با کمال احتیاط به طوری که به ریشه های متورم آن آسیب نرسد از بوته مادری جدا کرده و هر گدام را جداگانه در گلدان مناسبی می کارند. هر پاجوش بایستی شامل حداقل ۳ یا ۴ برگ بوده و طول آن حدود ۲۵ سانتی متر باشد. بعد از تقسیم بای در محل مرطوب نگهداری و مرتبا آبیاری شوند تا گیاهان خوب رشد کنند. در این مدت گلدان ها باید در محل گرمی قرار گیرند تا ریشه ها به کار افتند.

تقسیم بوته گل خورشیدی

تقسیم بوته گل خورشیدی

 

  • پرورش و تکثیر گل خورشیدی از طریق بذر

بذر خورشیدی را بایستی بلافاصله کاشت چون خیلی زود قوای نامیه خود را از دست می دهد. هر دانه بذر را پس از چیدن در یک گلدان استکانی که خاک آن (خاکبرگ ماسه) باشد به عمق دو سانتیمتر در خاک می کارند و در محل سایه آفتاب یا گلخانه می گذارند و به قدر کافی که همیشه نمدار بماند آب می دهند. پس از سبز شدن کامل در فروردین گلدان آن را تعویض و در گلدان بیست سانتیمتری می گذارند (یعنی پیاز سبز شده را قالبی بدون آنکه خاکش بریزد از گلدان قبلی بیرون آورده و در وسط گلدان جدید که به آن خاک مخصوص ریخته شده می گذارند به طوری که سطح خاک گلدان قبلی پیاز در سطح گلدان فعلی قرار گیرد و پیاز همان مقدار که در خاک بوده واقع شود.)

 

بذر گل خورشیدی

بذر گل خورشیدی

 

چه موقع باید گلدان گل خورشیدی را تعویض نماییم؟

به علت حساس بودن ریشه اصلی این گیاه بهتر است گلدان آن ها را عوض نکرد. بهتر است از همان ابتدای کاشت گل خورشیدی آن را در گلدانی مناسب قرار دهید تا مجبور به تعویض گلدان نباشید و فقط در صورت نیاز به تعویض خاک بسنده کنید. گل خورشیدی به دلیل داشتن ریشه های ژوخه ای باید هر ۳ یا ۴ سال یکبار زمانی که ریشه ها تمام گلدان را پر می کنند گلدان آن عوض شود و در گلدان بزرگ تری منتقل نمود.

آفات و بیماری های گل خورشیدی

  • بیماری های  ویروسی، لکه برگی‌های باکتریایی و قارچی بیماری ‌های شایع این گل هستند.
  • آفات مکنده و شپشک‌های آردآلود ممکن است به گیاه حمله کنند.

 

 

آفت گل خورشیدی

آفت گل خورشیدی

 

بیماری گل خورشیدی

بیماری گل خورشیدی

 

 

 

 

جمع آوری شده توسط تیم گل