انواع گل

گل مرجان

گل مرجان

گل مرجان گیاهی زیبا است که به عنوان یک گیاه آپارتمانی از آن نگهداری می شود. پرورش این گیاه به آسانی انجام شده و شما می توانید با به کارگیری تمام نکات پرورش آن، باعث جلوه ی منزل خود با این گل زیبا شوید. با تیم گل همراه باشید.

 

معرفی گل مرجان

نام لاتین: Euphorbia milii

نام فارسی: مرجان، مرجان مینیاتوری، فرفیون زینتی و تاج خار

نام علمی: Euphorbia milii

راسته: مالپیگی سانان

تیره: فرفیونیان

بومی: ماداگاسکار

در صورت کاشته شدن در باغچه به یک بوته بزرگ تبدیل می ‎شود اما اگر آن را درون گلدان و در منزل نگهداری کنید، بسیار کوچک تر خواهد بود. این گیاهان که جزئی از خانواده گیاهان افوربیا هستند، دارای شیره ای سفید و سمی می ‎باشند. ساقه خاکستری رنگ این گیاهان پوشیده شده از خار است و طول برگ های آن ها از ۲ تا ۱۵ سانتی متر متغیر است. با بالغ تر شدن این گیاه، برگ های آن ممکن است شروع به خشک شدن و ریزش کنند اما با این حال هرس کردن این برگ ها به رشد برگ های جدید کمک خواهد کرد. مراقبت از گیاه شما به نوع آن بستگی دارد که بعضی از آن ها به میزان نور و آبیاری کم تری به نسبت سایر گونه های این گیاه نیازمندند. برخی از گونه های این گیاه تا حدود ۲ متر رشد می ‎کنند، در حالی که سایر گونه ها فقط چند سانتی متر ارتفاع دارند.

 

رنگ قرمز گل مرجان

رنگ قرمز گل مرجان

رنگ سفید گل مرجان

رنگ سفید گل مرجان

رنگ زرد گل مرجان

رنگ زرد گل مرجان

رنگ صورتی گل مرجان

رنگ صورتی گل مرجان

 

شرایط حفظ و نگهداری گل مرجان

  • شرایط آبیاری گل مرجان

از آن جایی که این گیاه توانایی ذخیره آب در ساقه ی ضخیم خود را دارد، نیازمند آبیاری فراوانی نخواهد بود و کافیست هر زمان که سطح خاک این گیاه خشک شد، آن را آبیاری کنید. آبیاری بیش از حد این گیاه باعث پوسیدگی ریشه ها و پژمرده شدن برگ های آن می شود و در مقابل آبیاری کم باعث خشک شدن و از بین رفتن گیاه می شود.
استفاده از گلدان های دارای سوراخ های زهکشی برای این گیاهان از اهمیت بالایی برخوردار است و به خروج آب اضافی موجود در خاک کمک می ‎کند. این گیاه در فصول سرد سال نیازمند آبیاری کمتری به نسبت فصول گرم سال است.
برخی از انواع این گیاه که متعلق به نقاط گرمسیری هستند، به میزان آبیاری بیشتری در مقایسه با سایر انواع این گیاه نیازمندند.

 

  • نور مناسب گل مرجان

گیاه مرجان نیازمند نور کامل و مستقیم خورشید است اما در سایه نیز به رشد خود ادامه خواهد داد. با این حال لازم به ذکر است که در صورت نگهداری این گیاه در سایه، گیاه شما تعداد قابل توجهی گل نخواهد داشت. به طور کلی هرچه میزان قرار گرفتن این گیاه در معرض نور مستقیم خورشید بیشتر باشد، گیاه فرفیون شکوفه های بیشتری خواهد داشت و بنابراین اگر تمایل به نگهداری از این گیاه در منزل خود دارید، بهتر است آن را در پر نورترین قسمت منزل خود و در کنار پنجره قرار دهید. استفاده از چراغ های مخصوص رشد گیاه نیز به تامین میزان نور مورد نیاز این گیاه کمک خواهد کرد. با وجود نیاز زیاد این گیاه به نور بهتر است از قرار دادن آن ها در معرض نور چراغ های مخصوص رشد گیاه در هنگام شب خودداری کنید و زمانی را به استراحت آن ها اختصاص دهید.

 

  • دمای مناسب گل مرجان

این گیاهان در دمای معمولی اتاق از رشد مناسبی برخوردارند. لازم به ذکر است گه گیاه مرجان تحمل دمای پایین را نداشته و در صورت نگهداری از آن در محیطی با دمای کم تر از ۱۵ درجه سانتیگراد، برگ های آن شروع به ریزش خواهند کرد و بنابراین قبل از افت شدید دما، آن ها را به مکانی با دمای مناسب منتقل کنید.

 

  • رطوبت مناسب گل مرجان

به رطوبت کم یا متوسطی نیاز دارد زیرا رطوبت زیاد باعث پوسیدگی ریشه ها و پژمردگی آن ها می شود. برای تامین رطوبت میتوانید زیر گلدانی را با سنگریزه پر کنید ولی دقت کنید که کف گلدان با آب تماس نداشته باشد.

 

  • خاک مناسب گل مرجان

مهم ترین ویژگی خاک مورد نیاز گیاهان مرجان، خاصیت نفوذپذیری خاک است زیرا همان طور که گفته شد، رطوبت بالای خاک باعث پوسیدگی ریشه های آن خواهند شد. بستر مناسب این گیاه نیز بستری متشکل از ماسه، پرلیت و لوم است. قرار دادن یک تکه چوب دارچین در خاک این گیاه به جلوگیری از پوسیدگی ریشه های آن کمک خواهد کرد.

 

  • کوددهی مناسب گل مرجان

از آن جایی که این گیاه دارای رشد بسیار آرامی است، نیازمند کوددهی در مقادیر بالا نمی ‎باشد. کود مورد نیاز برای این گیاهان کود مایع حاوی نیتروژن است. بسیاری از دارندگان این گیاه تنها دو بار در سال آن را کوددهی می ‎کنند. یک بار در بهار و یک بار در اوایل پاییز .

 

هرس گل مرجان

هرس گیاهان مرجان شامل بریدن شاخ و برگ های خشک شده و پژمرده آن ها است. دقت کنید که پس از انجام این کار، قسمت بریده شده را با تکه ای از چسب ضد آب پوشش دهید تا از نشت ماده سمی درون آن به بیرون جلوگیری شود. هرس بیش از حد گیاه و نوسانات دمایی نیز، ممکن است باعث کاهش میزان گلدهی این گیاه می شود. برای هرس این گیاه حتما از دستکش استفاده نمایید.

 

سمی بودن گل مرجان

ساقه و ریشه گیاه مرجان دارای ماده ای سفید رنگ و چسبنده و به شدت سمی است بنابراین این گیاه را دور از دسترس کودکان و پرندگان خانگی خود قرار دهید و برای دست زدن به این گیاه از دستکش استفاده کنید و در صورت تماس دستتان با این ماده سمی سریعا دستان خود را با آب و صابون شستشو دهید. در صورتی که این ماده سمی به درون چشمتان نفوذ کرد، به منظور انجام مراقبت های پزشکی سریعا به پزشک مراجعه کنید.

 

روش های پرورش و تکثیر گل مرجان

  • پرورش و تکثیر گل مرجان از طریق قلمه زنی

برای انجام این کار کافیست یکی از ساقه های این گیاه را در فصل بهار و یا اوایل فصل تابستان برش زده و آن را درون آب قرار دهید تا شیره سمی آن به طور کامل خشک شود و سپس ساقه را خشک کرده و به هورمون ریشه زایی دارای خاصیت قارچ کشی آغشته کنید. گیاه را درون خاک دارای بستر مناسب کاشته و آن را در محیطی گرم نگه داری کنید. آب مورد نیاز آن را نیز تامین کنید. معمولا پس از گذشت ۵ تا ۸ هفته ریشه های جدید ایجاد خواهند شد و پس از رشد گیاه به اندازه ۵ سانتیمتر، آن را به گلدان دارای سوراخ زهکشی و خاک مناسب منتقل کرده و مراقبت های لازم از آن را به عمل آورید.

 

قلمه گل مرجان

قلمه گل مرجان

 

چه موقع گلدان گل مرجان را تعویض نماییم؟

از آن جایی که این گیاهان دارای رشد آرامی هستند، نیاز به تعویض گلدان آن ها تا مدت ها وجود نخواهد داشت اما با این حال در صورت لزوم برای تعویض گلدان این گیاه، فصل بهار زمان مناسبی برای انجام این کار خواهد بود. از استفاده از گلدان خیلی بزرگ برای این گیاه خودداری کنید زیرا این امر باعث افت میزان گلدهی آن خواهد شد. استفاده از خاک نفوذ پذیر و دارای بستر مناسب و گلدان دارای سوراخ های زهکشی نیز بسیار مهم است .

 

آفات و بیماری های گل مرجان

  • کاهش تعداد گل های گل مرجان

آبیاری بیش از حد ممکن است باعث پژمردگی گیاه و کاهش تعداد گل های آن شود.

  • متوقف شدن رشد

کافیست نور مورد نیاز گیاه را تامین کنید و از نور دهی به آن در هنگام شب خودداری کنید.جدا کردن برگ های پوسیده نیز به رشد برگ های جدید آن کمک خواهد کرد.
ممکن است این گیاهان تا چندین دهه بدون هیچ گونه علائم حیاتی به رشد خود ادامه دهد. در این شرایط نیازی به نگرانی نیست و مراقبت های همیشگی مانند نور و آبیاری مناسب را از گیاه به عمل آورید در نتیجه خواهید دید که به زودی گیاهتان شکوفا شده و به منزلتان جلوه خواهد بخشید.

  • رشد بیش از حد گل مرجان

بهترین اقدام قلمه زنی ریشه های گیاه و در صورت لزوم هرس کردن آن است.

  • ریزش برگ های گل مرجان

ریزش برگ در قسمت پایینی ساقه این گیاه امری طبیعی است اما ریزش برگ در تمامی نواحی گیاه ممکن است به دلیل آبیاری بیش از حد گیاه به ویژه در فصول سرد سال و پوسیدگی ریشه های آن باشد. در این وضعیت معمولا گیاه بوی غیر معمولی خواهد داشت.
عدم تامین میزان نور مورد نیاز و یا تغییر مکان گیاه نیز ممکن است باعث ریزش برگ های گیاه شود.

 

 

آفت گل مرجان

بیماری گل مرجان

بیماری گل مرجان

 

 

 

جمع آوری شده توسط تیم گل