انواع گل

گیاه کالادیوم

گیاه کالادیوم

گیاه کالادیوم گیاهی زینتی می باشد که به فیل گوش نیز معروف است. برگ های فوق العاده زیبای این گل با ترکیب رنگ های قرمز، سبز، صورتی و بنفش مشاهده شده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد این گل زیبا با تیم گل همراه باشید.

 

معرفی گیاه کالادیوم

نام لاتین: Caladium

نام فارسی: کالادیوم، فیل گوش

نام علمی: Caladium bicolor

راسته: قاشق واش سانان

تیره: گل شیپوریان

بومی: آمریکای جنوبی و آمریکای مرکزی است و در هند، مناطقی از آفریقا و جزایر مختلف گرمسیری

جنبه ی زینتی گیاه کالادیوم به خاطر برگ های زیبای آن می باشد. ترکیب رنگ ها در این برگ ها به گونه ای است که هیچ گیاه دیگری در این مورد با آن برابری ندارد. گیاه کالادیوم بهترین ترکیب را بر روی برگ هایش دارد. برگ ها تیرکمانی و بر روی یک دمبرگ طویل قرار دارند. بر روی برگ ها لکه های سفید و قرمز و یا صورتی دیده می شود. بعضی از برگ ها دارای رگبرگ ها و لبه سفید کرم و یا قرمز و صورتی می باشن دو در گونه hortunalum رگبرگ ها بنفش است. دارای ساقه غده ای زیر زمینی است. قسمت هوائی گیاه در پاییز از بین می رود ولی ساقه غده ای آن در زیر زمین باقی می ماند که در این مدت نباید آبیاری شود و باید غده ها را در محل خشکی تا هنگام کاشت نگهداری کرد. در شرایط گرمسیری دوره خواب و رکود آن ممکن است در اثر یک دوره خشکی، ولی در آب و هوای معتدل ممکن است به دلیل دمای زیر ۱۵ درجه سانتیگراد ایجاد شود. زمانی که به خواب می رود برگ ها آن مانند قبل نمی باشد، زرد رنگ می شود به همین دلیل بایستی برگ های آن را بکنید. پیازچه های گیاه را تا اسفند ماه نگه دارید سپس آن را در گلدان جدیدی بکارید.
گیاه کالادیوم سلطان تمام گل ها می باشد که بسیار زیبا و دوست داشتنی و در صنعت جهان رقابتی را ندارد.

 

رنگ سفید کالادیوم

رنگ سفید گیاه کالادیوم

رنگ سبز کالادیوم

رنگ سبز گیاه کالادیوم

رنگ صورتی کالادیوم

رنگ صورتی گیاه کالادیوم

رنگ قرمز کالادیوم

رنگ قرمز گیاه کالادیوم

شرایط حفظ و نگهداری گیاه کالادیوم

  • شرایط آبیاری گیاه کالادیوم

تا زمانی که برگ دارد و خاک آن کمی خشک می باشد می توانید به آن آب دهید. همچنین به هیچ عنوان نباید خاک این گیاه خشک شود. زمانی که کمی خشک شده بود، می توانید به آن آب دهید. با مشاهده ی برگ ریزی این گیاه و نداشتن برگ آبیاری را قطع نمایید، به هیچ عنوان به آن آب ندهید. کالادیوم در فصل زمستان به آبیاری نیاز ندارد.

 

  • نور مناسب گیاه کالادیوم

به نور متوسط و سایه آفتاب نیازمند است. نگهداری گل در برابر نور خورشید باعث بهتر و حفظ شدن رنگ های زیبای آن می شود. اگر در منزل خود، نور خورشید ندارید می توان از نور مصنوعی مانند لامپ های ال ای دی استفاده نمایید. نور مصنوعی باید در فاصله ی ۴۰ سانتیمتری گل قرار گیرد.

 

  • دمای مناسب گیاه کالادیوم

علاقه ای به گرما ندارد و گرما باعث خراب شدن گل می شود. برای حفظ دمای مناسب کالادیوم می توانید در فصل زمستان از سینی پر از آب در زیر گلدان آن استفاده نمایید. در فصل زمستان نیز نباید در معرض سرما قرار گیرد زیرا باعث یخ زدگی گیاه و زرد شدن برگ ها می شود. زرد شدن برگ ها در فصل پاییز طبیعی می باشد.

 

  • رطوبت مناسب گیاه کالادیوم

زمانی که برای این گیاه با سینی جزیره درست می کنید، می توانید غبار و سم پاشی آن را نیز انجام دهید. با مشاهده ی لکه های قهوه ای بر روی برگ های این گیاه بایستی دست از سم پاشی بکشید و دیگر سم پاشی نکنید تا لکه های قهوه ای که باعث زشت شدن آن شده است از بین برود. می توانید این گل را با گل های دیگر در گلدان ترکیب کنید و اطراف آن ها را پر از خزه کنید. این خزه ها را به طور دائم خیس نمایید تا رطوبت به ساقه، برگ و ریشه گیاه برسد.

 

  • خاک مناسب گیاه کالادیوم

خاک سبک و غنی از مواد آلی با ph کمی اسیدی برای این گیاه مناسب است. می توانید از خاک هلندی نیز استفاده کنید. این خاک برای گل های زینتی بسیار خوب می باشد زیرا اسید زیادی ندارد و باعث خراب شدن گل ها نمی شود.

 

  • کوددهی مناسب گیاه کالادیوم

برای تغذیه گیاه کالادیوم از کود های پوکون هندی استفاده کنید، این کود را با آب ترکیب کرده و به آن بدهید تا رشد خوبی داشته باشد و همچنین زیباتر شود.

 

هرس گیاه کالادیوم

زمانی که برگ گیاه کالادیوم زرد شد، بایستی آن را قطع کرد همچنین برگ روبه روی آن را نیز قطع کنید تا تعادل بین آن ها برقرار شود. برگ های گیاه گیاه کالادیوم دارای رنگ های بسیار زیبا و جذابی می باشد که باعث جذب مشتری می شود به همین دلیل بایستی رنگ طبیعی آن حفظ شود تا از زیبایی آن کاسته نشود.

 

چگونه برگ های گیاه کالادیوم را تمیز نماییم؟

برای تمیز کردن برگ های این گل می توانید از دو وسیله استفاده کنید. اول آن که از برس مخصوص و نرم برای گل استفاده کنید و دومین وسیله آن است که از یک پارچه و یا اسفنج تمیز کمک بگیرید. مواد براق کننده دارای مواد شیمیایی می باشد که امکان دارد به گل آسیب وارد کند می توانید نصف یک لیوان شیر کم چرب به همراه آب مخلوط کنید و برگ های این گل را با اسنفج یا برس مخصوص تمیز نمایید تا براق شوند.

 

چه موقعی باید گلدان گیاه کالادیوم را تعویض نماییم؟

برای تعویض گلدان بهترین زمان، زمانی است که گیاه کالادیوم به خواب زمستانی می رود و آن هم در فصل پاییز می باشد. اگر ریشه های گیاه در تابستان بیرون زده باشد می توانید گلدان را تعویض نمایید اما بهترین زمان، خواب زمستانی می باشد.

 

 

روش ها پرورش و تکثیر گیاه کالادیوم

 

  • پرورش و تکثیر گیاه کالادیوم از طریق ساقه غده ای

نخست این که باید بدانید گیاه کالادیوم از یک غده زیر زمینی رشد می کند .این غده در طول زمستان در حالت خواب بوده و در بهار و تابستان رشد فعال خود را طی می کند.
مهم است که قبل از عمل تکثیر از سلامت غده هایی که زمستان را دوام آوده اند، مطمئن شوید.
غده ها در تورب مرطوب و در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد رشد و نمو می کنند و از هر غده بیش از ۱۰ تا ۱۲ ساقه نازک بوجود می آید. هر یک از این انشعابات جدید را با قسمتی از ریشه جدا می کنند و در حقیقت قلمه ای از آن بر می دارند و در بستری از یک خاک سبک کشت می کنند. زمان این کار آغاز بهار است. بعد از گذشت ۲ سال این گیاهان رشد کافی کرده و برای فروش آماده می شوند. همچنین به وسیله ی تقسیم غده به قطعاتی که هر یک دارای حداقل یک جوانه باشد قابل افزایش است. اگر غده کامل استفاده شود برای تولید گیاهان فشرده با برگ های کوچک و به تعداد زیاد باید چشم برداری انجام شود که در آن جوانه انتهایی برداشته می شود.
کاشت غده ها به صورت وارونه باعث تولید شاخه های زیاد می شود اما گفته شده که این شاخه ها دوام نداشته و از بین می روند.
گلدان کالادیوم باید حاوی کمپوست گلدانی با پایه پیت باشد .می توانید از قارچ کش بنومیل، برای جلوگیری از هر فساد و پوسیدگی آن استفاده کنید. دقت کنید که غده ها باید سطحی کاشته شوند. دمای محیط را ۲۴ درجه سانتیگراد نگاه دارید زمانی که رشد و نمو آغاز شد، دما را به ۲۰ درجه سانتیگراد کاهش دهید. مراقب باشید، گیاه درمعرض جریان باد قرار نگیرد زیرا باعث ریزش برگ های آن می شود. درابتدای کاشت غده، باید به گیاه آب کمتری داد وقتی جوانه ها رشد کردند، آبیاری را زیادتر کرد.

 

تکثیر کالادیوم

تکثیر گیاه کالادیوم

 

توجه: تکثیر از طریق بذر منحصراً جهت به دست آوردن واریته های جدید اعمال می گردد.

 

آفات و بیماری های گیاه کالادیوم

  • ریزش برگ ها و کم شدن رشد گیاه
    علت رشد نکردن و ریزش برگ هایش، کم بودن نور خورشید می باشد که باید در برابر نور خورشید قرار بگیرد. بهتر است گل را به محل پر نور تری ببرید. و همچنین احتیاج به تغذیه مصنوعی می باشد که باید هفته ای ۳ الی ۴ مرتبه تغذیه شود.

 

  • خشک و چروکیده شدن برگ ها
    دو علت دارد که یکی از علت ها تشنه بودن گیاه می باشد و دومی گرم بودن هوا می باشد که باید حتما در چنین مواقعی گیاه را آبیاری و غبار پاشی کنید و آن را به محل بهتری دور از گرما ببرید.

 

  • ترک ترک شدن و باز شدن برگ ها از یکدیگر
    گیاه در محلی قرار دارد که رفت و آمد زیاد می باشد و باعث برخورد افراد با گیاه می باشد که باعث ترک خوردن آن می شود. بهتر است گیاه را در محلی قرار دهید که رفت و آمد وجود نداشته باشد. علت دیگر ترک خوردن آن می تواند ماندن قطرات آب بر روی برگ ها باشد.

 

  • پیدایش قارچ در برگ های زیرین
    آبیاری بیش از اندازه باعث به وجود آمدن قارچ می شود که زیبایی گل را از دست می دهد و همچنین گل را خراب می کند. بهتر است بین آبیاری گل فاصله اندازید و با مشاهده ی خشکی خاک آن آبیاری نمایید.

 

  • از بین رفتن رنگ برگ ها
    این گیاه باید در برابر نور بماند و نور کافی را به خود جذب کند، علت اینکه رنگ برگ ها از بین رفته است، نبودن نور کافی می باشد. باید آن را در برابر نور قرار دهید.

 

  • چسبندگی برگ و ساقه ها و پیدایش حشرات سبز بر روی گیاه (هفته ای ۲ بار سم پاشی کنید تا حشرات موجود از بین برود.)

 

  • قهوه ای شدن حاشیه ی برگ ها
    علت آن سرد بودن بیش از حد هوا می باشد بهتر است آن را به جای گرم تر منتقل کنید توجه نمایید محلی که گیاه را در آن قرار می دهید زیاد گرم نباشد، زیرا باعث آسیب رسیدن فراوان به آن می شود.

 

  • خشک و چروکیده شدن ساقه ها
    علت آن سرد بودن هوا است که به ساقه و برگ ها آسیب می رساند و باعث خشک شدن آن ها می شود. باید آن را در محلی گرم بگذارید (مناسب باشد). خشک شدن در فصل پاییز طبیعی می باشد و علت آن خواب زمستانی گل است.

 

آفت کالادیوم

بیماری کالادیوم

بیماری کالادیوم

 

بیماری کالادیوم

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

جمع آوری شده توسط تیم گل