انواع گل

گیاه آکالیف

گیاه آکالیف

گیاه آکالیف به دلیل زیبایی و زینتی بودن آن به اغلب خانه ها راه پیدا کرده است. برگ های آن دارای شکل هایی منحصر به فرد هستند که جذابیت آن را دو چندان خواهد کرد. برای اطلاعات بیشتر در مورد این گل زیبا با تیم گل همراه باشید.

 

معرفی گیاه آکالیف

نام لاتین: Acalypha

نام فارسی: آکالیفا

نام علمی: Acalypha

راسته: مالپیگی ‌سانان

تیره: فرفونیان

بومی: حاره‌ای و شبه حاره‌ای جهان

برگ های آن متناوب با لبه مضرس، بیضی شکل با نوک تیز و کرکی که رنگ آن در گونه های مختلف متفاوت است. در نوعی از آن که در ایران زیاد وجود دارد (marginata) برگ ها در وسط قرمز مایل به قهوه ای و در اطراف به رنگ کرم است. گونه ی دیگری از آن دارای برگ های سبز است.
در گونه ی (wilkesiana) برگ ها مسی رنگ است که به انگلیسی به ان برگ مسی گویند. آکالیف دارای شاتون های بلند و رنگین شبیه دم روباه هستند و در تمام مدت سال گل می دهد اما در بهار و تابستان گل آن بیشتر است. در ایران غالبا در گلدان کشت و کار می شود. در کشور های دیگر شبیه شمعدانی نیز با آن عمل می شود یعنی در باغ کشت شده و در زمستان از خاک خارج شده و در محل سردی نگهداری می شود. نگهداری آن در منزل مشکل است و اغلب برگ های آن می ریزد. معمولا باید جوانه انتهایی ساقه های مسن گیاه را هرس کرد تا شاخه های جانبی شروع به رشد نمایند. همچنین این گل ها دارای عمری طولانی هستند و طول آن هابین ۲۰ سانتیمتر تا ۳ متر متغیر است. گیاه آکالیف دارای عمری طولانی است و پس از گذشت ۵ سال به بلوغ خواهد رسید. در طول این دوران بایستی شرایط مورد نیاز گیاه را فراهم نمایید تا گیاه بتواند بهترین رشد خود را نشان دهد.

 

گیاه آکالیف

گیاه آکالیف

گیاه آکالیف

گیاه آکالیف به محیط و شرایطی نیاز دارید تا بتواند روند رشد خود را به خوبی طی کند و میزان باروری آن افزایش پیدا کند. به همین منظور در ادامه به بیان چندی از اصول لازم برای پرورش گیاه آکالیف پرداخته ایم:

 

شرایط رشد و پرورش گیاه آکالیف

  • شرایط آبیاری گیاه آکالیف

به آبیاری منظم به ویژه در ماه های گرم سال نیاز داردو نباید خشکی ببیند حتی در طول ماه‌های زمستان. در طول فصل استراحت گیاه، آبیاری را به یک هفته در میان کاهش دهید. در واقع آبیاری منظم و عدم خشکی کشیدن گیاه از عوامل گلدهی مناسب آن است. بنابراین همواره شرایط سطح خاک را در نظر بگیرید و در صورتی که متوجه از دادن رطوبت لایه های سطحی خاک شدید ، گیاه را آبیاری کنید. آبیاری بیش از اندازه و یا خشکی کشیدن گیاه از جمله دلایل ریزش برگ های این گیاه است.

 

  • نور مناسب گیاه آکالیف

نور کامل برای رنگ گیری بهتر شاخه و برگ های گیاه بسیار مناسب است و گیاه به این درجه از نور نیاز دارد البته که آکالیف تا حدودی قادر به تحمل سایه نیز است. توجه داشته باشید که تابش نور مستقیم خورشید برای گیاه آکالیف مضر خواهد بود و منجر به خشک شدن گیاه خواهد شد. توصیه می شود که از نگهداری گیاه آکالیف در محیط خانه پرهیز نمایید زیرا اغلب باعث ریزش برگ ها خواهد شد. به طور کلی پرورش گیاه آکالیف در محیط بالکن و باغچه مناسب تر خواهد بود.

 

  • دمای مناسب گیاه آکالیف

بازه دمایی مناسب برای پرورش این گیاه ۱۶ درجه سانتیگراد تا حداکثر ۳۰ درجه سانتیگراد می باشد. گیاه آکالیف مناسب برای فضاهای گلخانه ای گرم است ولی بایستی آن را از منبع حرارتی مانند شوفاژ و رادیاتور و همچنین جریان مستقیم هوا دور نگه داشت.

 

  • رطوبت مناسب گیاه آکالیف

خاک حاوی گیاه همواره بایستی مرطوب باشد. این گیاه به رطوبت فراوانی نیاز دارد به همین منظور نگهداری آن در خانه کار درستی نیست زیرا در محیط خانه نمی توان رطوبت مورد نیاز گیاه را تامین کرد و در نهایت برگ ها شروع به ریزش خواهند کرد.

 

  • خاک مناسب گیاه آکالیف

به خاکی با زهکشی خوب و تقویت شده همراه با مواد عالی نیاز دارد. خاک مطلوبی که برای پرورش گیاه آکالیف توصیه می شود در واقع مخلوطی از یک قسمت تورب، سه قسمت خاک برگ، دو قسمت ماسه و یک قسمت کود پوسیده دامی می باشد. توصیه می شود که هر سال حداقل دو مرتبه گلدان حاوی گیاه را تعویض نمایید زیرا عدم انجام باعث خواهد شد تا ریشه های گیاه گلدان را پر کند و در نهایت منجر به زرد شدن برگ ها خواهد شد.

 

  • کوددهی مناسب گیاه آکالیف

از آنجایی که گیاه آکالیف سرعت رشد بالایی دارد به همین خاطر به تغذیه درست و فراوانی نیز نیاز دارد. اگر به این گیاه کود ندهید برگ های آن سریع زرد خواهند شد و در نهایت از بین می روند. توصیه می شود که در اوایل بهار تا اواسط تابستان هر دو هفته یک مرتبه به گیاه خود آب بدهید. گیاه آکالیف نیاز به کود ازته دارد و به همین خاطر پیشنهاد می شود که از کودی شامل ۱۰۰گرم نیترات پتاسیم، ۱۰۰ گرم فسفات کلسیم و ۲۰۰ گرم سولفات آمونیوم به مقدار ۲ گرم در لیتر در زمان مناسب استفاده نمایید.

 

هرس کردن گیاه آکالیف

بهتر است بدانید که هرس کردن این گیاه تنها محدود به جدا کردن گل های پژمرده و شاخسار های اضافی خواهد شد که انجام این کار باعث افزایش میزان گل بر روی شاخه ها خواهد شد. همچنین برای اینکه رشد ساقه های جانبی تحریک شود و گیاه بیش از پیش به شکل و فرم بوته ای درآید می توان از هر ساقه حدود ۸ الی ۱۲ سانتیمتر باقی گذاشت و بقیه را قطع نمود.

 

چه زمانی بایستی گلدان گیاه آکالیف را تعویض نماییم؟

همانطور که متوجه شدید آکالیف ها رشد بسیار سریعی دارند و البته سرعت رشد آن به نوع گیاه نیز بستگی خواهد داشت. توصیه می شود که در سال های اول هر بهار گلدان حاوی آکالیف ها را تعویض نمایید. به طور کلی زمانی که گیاه به سایز اصلی خود رسید تعویض گلدان را بایستی انجام دهید. برای انجام عمل تعویض گلدان بایستی گیاه را از گلدان خارج نمایید و ریشه ها و شاخه هایش را هرس نمایید و سپس آن را در گلدانی با همان سایز قبلی و همراه با خاک تازه بکارید. اغلب آکالیف ها قادر هستند تا هرس شدید را نیز تحمل نمایند.

 

روش های تکثیر و پرورش گیاه آکالیف

 

  • تکثیر و پرورش گیاه آکالیف از طریق قلمه ساقه

گیاه آکالیف از طریق قلمه ساقه که از نوع نیمه خشتی نیز می باشد قابل تکثیر خواهد بود و زمان برداشت این قلمه ها در اواسط بهار خواهد بود یعنی زمانی که درجه حرارت محیط ریشه زایی گیاه به ۲۰ الی ۲۴ درجه سانتیگراد خواهد رسید و رطوبت نسبی محیط ۸۰ درصد باشد. ریشه زایی گیاه در مدت زمان ۱۵ روز اتفاق خواهد افتاد و بایستی پس از ریشه زایی گیاه آن را به محل اصلی آن یعنی گلدان هایی که حاوی خاک مرغوب هستند انتقال داد.

 

قلمه ساقه گیاه آکالیف

قلمه ساقه گیاه آکالیف

 

آفات و بیماری های گیاه آکالیف

آفات و بیماری های خاصی برای گیاه تاکنون شناسایی نشده است و به طوری کلی خطری نمی تواند در روند رشد گیاه اختلال ایجاد نماید.

یکی از مشکلاتی که ممکن است به وجود بیاید برای حیوانات است زیرا نباید اجازه دهید که حیوانات از این گیاه تغذیه کنند، برای بدن آن ها سمی خواهد بود و در مدت زمان کوتاهی آن ها را از پای درخواهد آورد.

 

آفت گیاه آکالیف

آفت گیاه آکالیف

 

 

 

 

 

 

 

جمع آوری شده توسط تیم گل