انواع گل

گل لوبلیا

گل لوبلیا

گل لوبلیا گلی رنگارنگ و مناسب سبد های آویزی است. در فارسی به لوبلیا باغی معروف است و دارای گل های بسیار کوچک و زیبا می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد این گل زیبا با تیم گل همراه باشید.

 

معرفی گل لوبلیا

نام لاتین: Lobelia

نام فارسی: لوبلیا

نام علمی: lobelia

راسته: مینا‌سانان

تیره: گل استکانیان

بومی: مناطق گرمسیری

گیاهی یک ساله یا دائمی است. برگ های کوچک و بیضی شکل و حاشیه ی آن ها دندانه دار است. گونه erinus گیاه چند ساله ای است که به صورت یک ساله پرورش داده می شود. گل های آن کوچک و شبیه به پروانه، به رنگ آبی، سفید مایل به آبی، سفید، قرمز، بنفش و صورتی است. مناسب کاشت در حاشیه، سبد های گل آویزان و یا گلدان می باشد. هر جا که نیاز به ایجاد یک کفپوش رونده باشد گیاه با ارزشی است. در حال حاضر محققان به این نتیجه رسیده اند که لوبلیا دارای ماده ای به نام لوبلین می باشد که این ماده اثرات نیکوتین را کاهش داده و برای ترک سیگار مفید می باشد. استفاده از لوبلیا در دوزهای بالا ممکن است باعث عوارضی همچون خشکی دهان حالت تهوع شود به همین دلیل هرگز این گیاه را نباید بدون تجویز پزشک مصرف کرد.
گونه دیگر آن cardinalis است که گیاهی دائمی با ارتفاع ۶۰ سانتیمتر بوده و گل های آن به رنگ سفید، قرمز و صورتی به صورت سنبله ای در انتهای ساقه مشاهده می شود. تمام یا بخش هایی از این گیاه سمی است.
اگر بذر کاری در اواخر زمستان انجام شود، در تابستان گل می دهد. اگر در اسفند تا اردیبهشت ماه بذر ها به طور سرس و به فواصل ۱۵ روز از همدیگر کشت شوند، از اول خرداد تا اوایل آبان گل خواهیم داشت که می توان قبل از یخبندان گیاهان را از زمین در آورده، در گلدان قرار داد و در گلخانه سرد نگهداری و در طول زمستان نیز از گل های آن استفاده کرد.

 

گل لوبلیا

گل لوبلیا

 

گل لوبلیا

گل لوبلیا

 

 

 

 

فواید گل لوبلیا

گل های لوبلیا جاذب حشرات مفید و گرده افشان است، بنابراین کاشت آن علاوه بر زیبایی می تواند بازده گرده افشانی را نیز بالا ببرد. از لحاظ دارویی نیز ترکیبات لوبلیا باغی می تواند در درمان بیماری آسم مود استفاده قرار گیرد. همچنین داروهای تهیه شده از آن می توانند برای درمان سرفه و برونشیت نیز موثر واقع شوند.

 

شرایط حفظ و نگهداری گل لوبلیا

  • شرایط آبیاری گل لوبلیا

این گیاه به شکل طبیعی در کنار مسیرهای رودخانه ها و یا زمین های مرطوب می روید به همین دلیل چندان تحمل خشکی را ندارد .با این وجود می توان در صورت آبیاری منظم و جلوگیری از خشکی کشیدن گیاه، آن را پرورش داد .به همین دلیل می بایست گیاه را زمانی که سطح خاک شروع به خشک شدن می کند مجددا آبیاری کرد. خشکی کشیدن گیاه بخصوص اگر دمای هوا گرم باشد موجب عدم رشد و گلدهی گیاه می شود و حتی گیاه از بین می رود.

 

  • نور مناسب گل لوبلیا

اگرچه به نور مستقیم افتاب جهت گلدهی نیاز دارد. اما نمی تواند شدت بالای نور آفتاب را بخصوص زمانی که هوا گرم است تحمل کند و در چنین شرایطی دچار سوختگی برگ ها و ریزش گل ها و غنچه ها می شود. بنابراین مکان مناسب کاشت جایی است که تا حدود ظهر از آفتاب و از ظهر به بعد از سایه برخوردار باشد. سایه بیش از اندازه نیز مانعی بر گلدهی گیاه است و امکان شیوع بیماری های قارچی افزایش می یابد.

 

  • دمای مناسب گل لوبلیا

تحمل انواع وحشی این گیاه نسبت به سرمای زمستانی بیش از انواع اصلاح نژاد شده آن است زمستان های سرد و سخت را نیز تحمل می کند. اما نمونه های اصلاح شده چنین توانایی را ندارند و در اکثر نواحی معتدله در طی زمستان از بین می روند. به همین دلیل این گیاه اگرچه از نظر گیاهشناسی چند ساله است اما به عنوان یک گیاه یکساله مورد استفاده قرار می گیرد. گرمای هوا تا حد ۳۲ درجه سانتیگراد قابل قبول است اگر هوا گرم تر از این حد می شود حتما گیاه را باید در مکانی کاشت که از ظهر به بعد از سایه برخوردار باشد .آبیاری را مرتبا انجام داد تا گیاه خشکی نکشد.

 

  • رطوبت مناسب گل لولیا

به رطوبت نسبتا زیادی نیاز دارد. برای حفظ بهتر رطوبت در اطراف گیاه می توان از لایه ای خاک برگ به ضخامت حدود ۵-۷ سانتیمتر بر روی سطح خاک محل کاشت گیاه استفاده کرد.

 

  • خاک مناسب گل لوبلیا

در انواع خاک ها می تواند بروید .البته در خاک های قلیایی رشد خوبی ندارد و خاک هایی که از نظر اسیدیته خنثی و یا کمی اسیدی هستند برای رشد این گیاه مناسب تر است . در صورت تمایل به کاشت چند گیاه در کنار هم فاصله حدود ۳۰ سانتیمتر را رعایت کنید. ph خاک بین ۶ تا ۷.۸ باشد.

 

  • کوددهی مناسب گل لوبلیا

ماهی یک بار نیاز به تغذیه با کود کامل دارد غالبا استفاده از نشا برای کاشت آن مرسوم تر است.

 

 

 

روش های تکثیر و پرورش گل لوبلیا

  1. تکثیرو پرورش گل لولیا از طریق کاشت بذر
  2. تکثیر و پرورش گل لولیا از طریق قلمه زدن

 

 

 

  • تکثیرو پرورش گل لوبلیا از طریق کاشت بذر

دانه های این گیاه را می توانید برای مدت زمان طولانی ذخیره کنید. اواخر زمستان برای کاشت دانه گیاه اقدام کنید و جوانه زنی بین ۲ تا ۳ هفته زمان می برد. این گیاه مناسب برای آب و هوای معتدل است و در سرما از بین خواهد رفت. در فصل زمستان بهتر است به داخل خانه منتقل شود.

 

بذر گل لوبلیا

 

  • تکثیر و پرورش گل لوبلیا از طریق قلمه زدن

در فصل پاییز می توانید پاجوش ها را از خاک درآورید و در جای دیگر بکارید.

 

قلمه گل لوبلیا

 

کاشت گل لوبلیا در گلدان

ابتدا بستری از کوکوپیت و پیت ماس تهیه کنید (۵۰-۵۰) فقط دقت کنید بستر تمیز و قارج کشی شده باشد می توانید برای قارچ کشی بستر از کاربندازیوم ۶۰ درصد به میزان ۲ در هزار استفاده کنید. بذرها را به روی بستر پخش کنید یک لایه خیلی نازک اندازه قطر بذر حدود ۰.۲ سانتیمتر یا ۲ میلیمتر روی بذرها از بستر بپاشید یا اینکه بعد از ریختن بسترها روی بستر آن را با فشار انگشت حدود یک الی دو میلی متر به پایین هدایت کنید همین که بستر را لمس کند کافی است.
بعد انجام مراحل قبل روی بستر را با آب پاش اسپری کنید دقت کنید منظور از اسپری همان مه پاشی هست و باید بستر مرطوب شود با خیس شدن اشتباه نگیرید. چنانچه فشار آبی که روی بستر می ریزید زیاد باشد ممکن است بذرها به انتهای بستر رفته و جوانه زنی ایجاد نشود.
روی بذرها را یک نایلون کشیده تا رطوبت به اندازه ۱۰۰ درصد برود و درب آن را محکم ببندید.
بذرها در مکانی نور گیر قرار دهید بهتر است دقت کنید دما حدود ۲۰ الی ۲۵ درجه قرار گیرد. کم بودن و زیاد بودن این دما تاثیر بسزایی در جوانه زنی دارد زیاد بودن این دما باعث ایجاد رشد علف های هرز و کم بودن نیز عدم جوانه زنی بذرها را خواهد داشت.
بعد از جوانه زنی بذرها که تعداد برگ ها به ۴عدد یا بیشتر رسید نایلون روی بذرها را با خودکار سوراخ کرده و رطوبت آن را به نصف می رسانید و بستر را مقابل نور قرار دهید بهترین منبع نور پشت پنجره در فاصله ۳۰ سانتیمتری می باشد.
بعد از رشد گیاه می توانید آنها را جدا کرده و به گلدان جدید انتقال دهید در این کار دقت لازم را داشته باشید که ریشه صدمه نبیند.

 

گل لوبلیا در گلدان

گل لوبلیا در گلدان

 

 

آفات و بیماری های گل لوبلیا

بیماری خاصی این گیاه را تهدید نمی کند فقط در سایه نباید باشد.

 

بیماری گل لوبلیا

بیماری گل لوبلیا

 

 

 

 

 

 

جمع آوری شده توسط تیم گل