انواع گل

گل فوشیا

گل فوشیا

گل فوشیا یکی از گیاهان بسیار زیبا شبیه به گل انار و به رنگ قرمز، ارغوانی یا صورتی می باشد. باغداران و پرورش دهندگان تازه کار با اندکی مراقبت و نگهداری به آسانی می توانند این گل زیبا را پرورش دهند. با تیم گل همراه باشید.

معرفی گل فوشیا

نام لاتین: Fuchsia

نام فارسی: گل گوشواره، گل آویز، گل آویزمنگوله‌ای، فوشیا

نام علمی: Fuchsia

راسته: موردسانان

تیره: گل مغربیان

بومی: جزیره هیسپانیولای کارائیب (هائیتی و جمهوری دومنیکن)

گل فوشیا از سری گل های بسیار زیبای آپارتمانی می باشد که از تنوع رنگی بالایی برخوردار است. رنگ های این گل، سفید، قرمز تیره، آبی، ارغوانی، نارنجی و سفید مایل به زرد می باشد. گل فوشیا در مناطق گرمسیری در همه ی ماه های سال و در مناطق معتدل در تابستان و پاییز شکوفه می دهد. نام دیگر گل فوشیا، به دلیل شکل آویز بودن آن به گل آویز نیز معروف است. باغبانان و گلداران تازه کار به راحتی می توانند این گل زیبا را پرورش دهند، زیرا کاشتن و مراقبت از آن بسیار کار آسانی می باشد. گل فوشیا را در سر در منازل و گلخانه ها نیز می توان پرورش داد. با پرورش این گل در سر در منازل، در تابستان می توانید شاهد گل دادن فوشیا باشید.
گل فوشیا از تخمدان، گلبرگ، کاسبرگ، کلاله و پرچم تشکیل شده است. گل های این گیاه از یک اندام شبیه لوله که در انتها به ۴ کاسبرگ جدا جدا و ۴ گلبرگ روی هم قرار گرفته اند و در آخر به شکل زنگوله ظاهر می شوند. کاسبرگ های گل فوشیا رنگ های متنوعی دارد، به علت بلند بودن میله پرچم و مادگی از زیبایی ویژه ای برخوردار می باشند. غنچه های این گل قبل از باز شدن نیز به علت رنگ کاسه گل زیبایی خود را دارد. در برخی موارد رنگ گل با رنگ کاسبرگ ناهمگون است که این امر نیز سبب جلوه ی بیشتر این گل می شود.

 

 

رنگ سفید گل فوشیا

رنگ سفید گل فوشیا

رنگ نارنجی گل فوشیا

رنگ نارنجی گل فوشیا

 

 

 

رنگ زرد گل فوشیا

رنگ زرد گل فوشیا

رنگ ارغوانی گل فوشیا

رنگ ارغوانی گل فوشیا

 

 

رنگ قرمز گل فوشیا

رنگ قرمز گل فوشیا

 

شرایط پرورش و نگهداری گل فوشیا

  • شرایط آبیاری گل فوشیا

در هنگام آبیاری این گل می توانید محلول تقویت کننده جهت رشد بهتر و افزایش سرعت گلدهی به آب آن اضافه نمائید. گل فوشیا به آبیاری مداوم و منظمی به ویژه در زمان رشد و گلدهی نیازمند است. در فصل های بهار و تابستان دو بار در هفته و در فصل پاییز و زمستان یک بار در هفته آبیاری انجام شود. توجه نمائید بستر این گل غرقابی نشود و از خشک بودن خاک قبل از آبیاری اطمینان حاصل نمائید. همزمان با گلدهی گیاه آبیاری را کاهش دهید. به صورت مرتب زهکش را وارسی کنید و از نگاه داشتن آب در گلدان این گل نیز جلوگیری نمائید.

 

  • نور مناسب گل فوشیا

اگرچه گل فوشیا به نور زیاد علاقه نشان می دهد اما تابش مستقیم نور خورشید به خصوص در وسط ظهر برای این گل ضرر دارد و باعث افزایش دمای گیاه به ویژه ریشه شده و بایستی ریشه ی گیاه در برابر این دما محافظت شود. بهتر است برای جلوگیری از تابش مستقیم نور خورشید در هنگام ظهر از پرده استفاده نمائید. در صورتیکه هوای محیط خنک باشد می توان از نور مستقیم خورشید استفاده کرد و این گل را در پر نور ترین قسمت خانه قرار داد. نور کم نیز سبب بلند و باریک شدن ساقه ها، زیاد شدن فاصله ی بین برگ ها و همچنین ریختن گل ها و برگ های این گل می شود.

 

  • دمای مناسب گل فوشیا

توجه داشته باشید دمای بالای ۲۶ درجه سانتیگراد برای این گل مطلوب نمی باشد، زیرا باعث ریزش برگ های آن و کاهش گلدهی گیاه می شود. اگر دمای محیط در تابستان از ۲۶ درجه سانتیگراد افزایش پبدا کرد، گل را به محیطی خنک تر منتقل نمائید. سطح تحمل دما در گونه های فوشیا متفاوت می باشد. برخی گونه ها در مقابل دمای ۱۲- درجه مقاوم می باشند ولی در برخی دمای زیر ۱۰+ درجه سانتیگراد باعث از بین رفتن این گیاه می شود. همانطور که گفته شد از ریشه های این گیاه در مقابل تابش مستقیم نور خورشید به ویژه در ظهرهای تابستان بایستی محافظت نمود، زیرا این امر سبب ضعیف شدن آن و سپس ضعیف شدن کل گیاه می شود. حتی مشاهده شده برخی پرورش دهندگان در فصل تابستان بر روی خاک تکه های کوچک یخ می گذارند تا باعث کاهش دمای بستر ریشه شود. این گیاه به سرعت هوای گرم را به خود می گیرد به همین دلیل گلدان استفاده شده برای گل فوشیا نباید سیاه باشد.
گونه هایی که نسبت به سرما مقاوم می باشند را در محیط باز کاشته و به صورت بوته پرورش می دهند. در فصل سرما این گیاه به استراحت زمستانی احتیاج دارد. در ابتدا شاخسار این گیاه را هرس نموده سپس در محیطی سرد و کم نور با دمای ۱۰ درجه سانتیگراد نگهداری نمائید.

 

  • رطوبت مناسب گل فوشیا

در تابستان و با افزایش درجه حرارت دما به صورت روزانه عمل غبارپاشی را انجام دهید، دقت کنید در زمان تابش مستقیم نور خورشید غبارپاشی صورت نگیرد. در فصل بهار دوبار در هفته و در تابستان هر روز غبارپاشی کنید.

 

  • خاک مناسب گل فوشیا

خاک فوشیا ترکیبی از ورمی کولایت، خاک معمولی و مرغوب، پیت ماس و شن می باشد. این ترکیب محیط مناسبی برای ریشه های گیاه فراهم می آورد. همچنین بایستی این گیاه زهکشی مناسبی داشته باشد، با استفاده از ۷_۱۰ سانتیمتر پیت ماس و یا کمپوست بر سطح خاک عملکرد زهکشی بستر خاک را افزایش دهید. سبکی مخلوط خاک و مناسب بودن منافذ موجود در زیر گلدان دو مسئله ی مهم جهت کاشت و نگهداری این گیاه می باشد.

 

  • کوددهی مناسب گل فوشیا

برای اینکه بوته ی گل فوشیا گل های بزرگ تری داشته باشد از کود کامل که دربردارنده ی نیتروژن، فسفر، پتاسیم و دیگر عنصر های مورد نیاز این گل می باشد، با توجه به شرایط و زمان رشد استفاده نمائید. گل فوشیا در اکثر مواقع سال به ویژه در بهار و تابستان گلدهی می کند، کافیست شرایط مناسب این گل را فراهم آورید. پس از مشاهده ی گلدهی، تغذیه ی مصنوعی گل فوشیا را طبق دستور درج شده روی محصول ۱ بار در هفته (۳ گرم) از اوایل فروردین تا اواخر تابستان انجام دهید. توجه نمائید تغذیه ی گل زودتر از گلدهی صورت نگیرد، زیرا ازدیاد مواد غذایی برای گل فوشیا مضر می باشد، هرچند باعث رشد بهتر می شود اما عملکرد گلدهی کاهش می یابد. در این حالت تغذیه را قطع نموده و پس از گلدهی به اندازه نیاز تغذیه را ادامه دهید. برعکس این موضوع کمبود مواد غذایی سبب ریز ماندن برگ ها و عدم شکل گیری گلدهی می شود. جهت رفع این مشکل، گل را با مواد غذایی مصنوعی طبق دستور بر روی محصول تغذیه نمائید.

 

 

 

هرس کردن گل فوشیا

برگ های زرد شده و ساقه های پژمرده شده را در طی فصل رشد از گل جدا نمائید. همچنین با آغاز فصل زمستان در طی فصل رشد احتمال پژمرده شدن گل زیاد می باشد، بنابراین توجه نمائید گل های پژمرده هرس شده باشد تا عملکرد گلدهی فوشیا افزایش یابد.

 

 

روش های پرورش و تکثیر گل فوشیا

  1. پرورش و تکثیر گل فوشیا از طریق بذر
  2. پرورش و تکثیر گل فوشیا از طریق قلمه

 

 

  • پرورش و تکثیر گل فوشیا از طریق بذر

این روش در فصل بهار عملکرد بهتر و بیشتری دارد. جهت تکثیر گل فوشیا از طریق بذر، ابتدا اجازه دهید گل ها و غنچه ها بر روی این گل پژمرده شوند. میوه هایی در پایه ی این گل بوجود می آید که در گیاه شناسی به سته Berry معروف می باشند و به رنگ های مشکی و ارغوانی تیره هستند. این میوه ها را در زمانی که پوست صاف و تازه دارند جدا نمائید، زیرا پس از چروکیده شدن پوسته، جدا کردن بذر ها مشکل است. میوه ها را با وسیله ای نوک تیز مانند نوک چاقو شکافته سپس بذر ها را بیرون آورید. باقی مانده ی میوه بر روی بذر را می توان با آب نیمه گرم تمیز کنید. این تمیزی سبب می شود بذر به راحتی جوانه زده و عمل گلدهی آسان تر شود. بذر ها را بین پارچه ای بگذارید تا رطوبت اضافی گرفته شود. شکل ظاهری بذر هایی که قدرت جوانه زنی بالایی دارند گرد و مدور می باشد و آنهایی که ضعیف هستند یا جوانه نمی زنند مسطح می باشند.

 

 

  • پرورش و تکثیر گل فوشیا از طریق قلمه

گل فوشیا با استفاده از قلمه ساقه و در اوایل فصل بهار یا پاییز بیشتر می شود. جهت تسریع در توسعه ی ریشه ها از قیچی نوک تیز برای برش قلمه استفاده نمائید. زمان مناسب برای تهیه ی قلمه زمانی می باشد که گیاه در حال گلدهی نباشد، زیرا قلمه هایی که از ساقه ی گل دهنده بریده شده فاقد ریشه می باشند و برای ریشه دهی به زمان بیشتری نیاز دارند. حتی پس از ریشه دهی رشد مناسبی نخواهند داشت و انگیزه ی گلدهی بسیاری دارند. بنابراین قلمه ی گرفته شده از این ساقه ها عملکرد مطلوبی نداشته و رشد ضعیفی دارند. بافت چوبی قلمه هایی که در اواسط سال نیز گرفته شده سخت تر ریشه می دهند، توصیه می شود در این بازه زمانی از روش قلمه استفاده ننمائید. خاک مناسب جهت کاشت قلمه ها بایستی ترکیبی از ۵۰% پرلایت و ۵۰% خاکبرگ باشد. البته قبل از استفاده از خاکبرگ آن را در یک صافی ۰/۵ سانتیمتری گذرانده تا بافتی یکسان پیدا کند قلمه گل فوشیا در آب نیز ریشه می دهد اما این ریشه ضعیف و آسیب پذیر می باشد و رشد گل را دچار اختلال می کند.
بهترین زمان استفاده از این روش اوایل پاییز تا اواخر فصل بهار می باشد. اگر قلمه فوشیا را در محیطی مرطوب نگهداری نمائید، سه هفته بدون تولید ریشه می تواند زنده بماند. در هنگام قلمه از زیر ناحیه برش بزنید یعنی منطقه ای که برگ ها به ساقه وصل می باشند. برگ هایی که در گره پایین موجود می باشند را حذف کنید، زیرا با کاشت آنها در خاک زمینه شیوع بیماری های قارچی را فراهم نموده اید. بستر کاشت و هوای اطراف قلمه را مرطوب نگه دارید، در منزل می توان با قرار دادن کیسه های پلاستیکی بر روی خاک رطوبت در اطراف قلمه ها را حفظ کنید. طی گذشت ۶ هفته قلمه های گل فوشیا ریشه می دهند و رشد جدیدی را آغاز می کنند. در این زمان می توانید آن ها را به گلدان هایی مستقل انتقال دهید.

 

 

 

آفات و بیماری های گل فوشیا

  • شته، موجب چروک شدن برگ ها به ویژه برگ های جوان و چسبناک شدن آن ها می شود.
  • کنه تار عنکبوتی، سبب قرمز یا برنز شدن برگ ها شده و بستن تارعنکبوت در قسمت های زیرین برگ ها و در آخر ریزش برگ ها می شود. هوای خشک این آفت را افزایش می دهد.
  • تریپس، این آفت به ساقه های جوان و غنچه ها آسیب می رساند.
  • مگس سفید، در زیر برگ ها تخم های سفید رنگی می گذارد که باعث چسبناک شدن برگ ها می شود.
  • بوتریس، یک نوع بیماری قارچی است که باعث پژمردگی و پوسیدگی گل به خصوص گل های جوان می شود. زهکش و تهویه ی نامناسب سبب افزایش این بیماری می شود.
  • سفیدک پودری نیز بیماری قارچی است که باعث ایجاد پرده ای نازک و سفید رنگ بر روی سطح برگ ها می شود. تهویه نامناسب، سرد و مرطوب بودن محیط این بیماری را افزایش می دهد.
  • زنگ از دیگر بیماری های قارچی است که به شکل لکه های ریز قرمز رنگ در سطح برگ ها ظاهر می شود. رطوبت بالای محیط و تهویه نامناسب از عوامل افزایش این بیماری است.

 

توجه: به طور کلی آفت و بیماری گل فوشیا در ناحیه اتصال برگ به ساقه می باشد. بنابراین بایستی دقت نمائید در طی گذراندن فصل رشد، این قسمت را به طور مداوم بررسی نمائید.

 

خشک شدن برگ های گل فوشیا

خشک شدن برگ های گل فوشیا

 

انواع بیماری های برگ گل فوشیا

انواع بیماری های برگ گل فوشیا

کنه تار عنکبوت بر روی گل فوشیا

کنه تار عنکبوت بر روی گل فوشیا

شته ی گل فوشیا

شته ی گل فوشیا

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

جمع آوری شده توسط تیم گل