انواع گل

گل اشرفی

گل اشرفی

گل اشرفی به دلیل داشتن زیبایی بسیار و رنگ های متنوع از محبوبیت زیادی در بین پرورش دهندگان برخوردار است. از نام های دیگر گل اشرفی می توان به کورئوپسیس، اشرفی پرپر اشاره کرد. با تیم گل همراه باشید.

 

معرفی گل اشرفی

نام لاتین: Plains coreopsis

نام فارسی: اشرفی، اشرفی پرپر، شاه اشرفی و کورئوپسیس

نام علمی: Coreopsis tinctoria

راسته: مینا ‌سانان

تیره: کاسنیان

بومی: کانادا، شمال شرقی مکزیک و بسیاری از ایالات متحده به ویژه دشت های بزرگ و ایالت های جنوبی که معمولاً “کالیوپسیس” نامیده می شود، مشترک است. این گونه به طور گسترده ای در چین کشت و طبیعی می شود.

گیاهی یک ساله یا چند ساله با ساقه های بر افراشته و برگ های ساده و کامل و یا با بریدگی های پنجه ای یا شانه ای است. گل های مینایی شکل و زرد درخشان آن روی دمگل طویلی قرار داشته و مناسب گل بریدنی است. اغلب به صورت یک ساله در حاشیه ها کاشته می شود. پرورش گل اشرفی به علت رنگ های متنوع و جذاب آن و همچنین مدت زمان زیاد گلدهی این گیاه، بسیار مورد توجه است. به این ترتیب این گل ها هم برای آپارتمان ها و هم برای محوطه ها انتخابی مناسب هستند. جالب است بدانید این گل ها بعد از چیده شدن حداقل تا یک هفته در آب تازه و با طراوت می مانند. این ویژگی جذاب این گل افراد را به خود جذب کرده است. گل هایی به رنگ های کرم، زرد، نارنجی و صورتی دارد. طیف رنگی این گل ها زیاد است و گاها به دو رنگ دیده می شوند.
با کاشت بذر آن در اواخر تابستان، در بهار به گل رفته و گلدهی آن تا اواخر تابستان ادامه دارد.

گل اشرفی

 

گل اشرفی

 

گونه های مهم گل اشرفی

 

  • Grandiflora
    گیاهی چند ساله با برگ های نیزه ای ساده یا لبه دار است. مرکز آن به رنگ زرد تیره است و از اواخر بهار تا اواخر تابستان گل می دهد.

 

گل اشرفی

 

  • Tinctoria
    گیاهی یک ساله با برگ های نیزه ای ساده یا لبه دار است. گل ها زرد و قاعده گلبرگ ها قرمز متمایل به قهوه ای و صفحه مرکزی قرمز تیره است. ارقام قرمز تیره، بنفش و قهوه ای آن نیز وجود دارد.

 

گل اشرفی

 

 

 

شرایط حفظ و نگهداری گل اشرفی

  • شرایط آبیاری گل اشرفی

گل اشرفی گیاهی به نسبت مقاوم است اما آبیاری منظم باعث گلدهی بیشتر می شود. برای اینکه بدانید چه زمانی آبیاری کنید اجازه دهید بین هر آبیاری سطح خاک خشک شود. به این تربیت به بهترین زمان آبیاری می رسید.
اگر بیش از حد به گیاه آب دهید. نشانه هایی از پوسیدگی در ریشه و ساقه ی گیاه یافت می شود. برگ ها زرد می شوند و در نهایت منجر به حذف گیاه می شود.

 

  • نور مناسب گل اشرفی

گل اشرفی گیاهی نور دوست می باشد و معمولا نور کامل را ترجیح می دهد. اما در تابستان ها که دمای هوا بالاست نور خورشید به طور مستقیم به برگ های گیاه می تابد که این باعث سوختن برگ ها می شود بهتر است در این فصل گیاهتان را به مکان نیمه سایه ای منتقل کنید تا علاوه بر آفتاب گرفتن، از نور سوزان خورشید نیز در امان بماند.
گل اشرفی اگر در نور کم قرار بگیرد ساقه ها کشیده تر می شوند و برگ ها به سمت رنگ پریدگی می روند. همچنین اگر نور کافی به گیاه نرسد موجب عدم گلدهی می شود. پس هرگاه متوجه این نشانه ها در گیاه شدید گیاه را به مکانی با نور بیشتر منتقل کنید. گل هایی که از نور کامل آفتاب بهره می برند، پر رنگ تر و شاداب تر بنظر می رسند .کمبود نور موجب رنگ پریدگی گل ها می شود.

 

  • دمای مناسب گل اشرفی

برای گیاه اشرفی در شب دمای ۱۰-۱۳ درجه سانتیگراد و در روز دمای ۲۰-۲۵ درجه مناسب است. اما دماهای دیگر را نیز تحمل می کند فقط ممکن است میزان گلدهی آن در دمای دیگر متفاوت باشد. مد نظر داشته باشید که دما های بسیار پایین، دمای زیر صفر باعث مرگ گیاه می شود. گل را از یخ زدگی در امان نگهدارید.

 

  • رطوبت مناسب گل اشرفی

این گیـاه بـه رطوبت معمولـی با آبیاری منظم نیاز دارد. رطوبت زیاد باعث پوسیدگی ریشه ی این گل می شود.

 

  • خاک مناسب گل اشرفی

یکی از مهم ترین بخش های کاشت و نگهداری از گیاهان، انتخاب خاک مناسب برای آنهاست. هر گیاهی در خاک مناسب خود رشد و گلدهی بهتری خواهد داشت. برای گل اشرفی نیز خاک سبک و حاصلخیز مناسب تر است. ترکیبی از خاک برگ، پرلایت و پیت موس برای گل اشرفی مناسب است.

 

  • کوددهی مناسب گل اشرفی

فصل مناسب کودهی برای گل اشرفی، فصل بهار است. بهتر است از کود های آلی برای این گیاه استفاده کنید. می توانید مقداری از کود را روی سطح خاک بریزید سپس خاک را کمی زیر و رو کنید تا کود به ریشه های گیاه برسد. اگر زیر و رو کردن خاک ممکن است به گیاه آسیب برساند، نگران نباشید کود با آبیاری گیاه به تدریج به ریشه های گیاه می رسد.

 

هرس کردن گل اشرفی

با شروع سال جدید و در فصل بهار شاخه های خشکیده و سرمازده را باید قطع کرد. هرس بیشتری لازم نیست اما در طی فصل رشد نیز قطع گل های پژمرده از جمله راه های تشویق این گیاه به گلدهی بیشتر است.

 

روش های تکثیر و پرورش گل اشرفی

  1. تکثیر و پرورش گل اشرفی از طریق کاشت بذر
  2. تکثیر و پرورش گل اشرفی از طریق تقسیم بوته

  • تکثیر و پرورش گل اشرفی از طریق کاشت بذر

خاک باغچه یا گلدان را با ترکیب های گفته شده فراهم کنید. برای اینکه گیاه رشد خوبی داشته باشد بایستی خاک را کمی زیر و رو کنید حال بذر ها را در عمق ۵ تا ۷ سانتیمتری خاک بکارید. خاک را مرطوب کنید. بهتر است تا هنگام مشاهده ی جوانه ها همواره خاک را مرطوب نگاه دارید اما پس از مشاهده ی اولین جوانه ها، کم کم آبیاری را کاهش دهید. بعد از رشد گیاه بعد از هر بار خشک شدن سطح خاک می توانید آبیاری کنید.

 

بذر گل اشرفی

 

 

  • تکثیر و پرورش گل اشرفی از طریق تقسیم بوته

اگر گیاهی اشرفی دو یا سه ساله دارید می توانید از آن برای تکثیر گیاه استفاده کنید. گل را با بیل کوچک از گلدان خارج کنید. سعی کنید در هنگام خاج کردن گل ریشه ها آسیب نبینند. حال با دست کمی از خاک ها چسبیده به ریشه را جدا کنید. گل را به سه الی چهار دسته تقسیم کنید و هر یک را در گلدانی جداگانه قرار دهید. به زودی گل ها تکثیر پیدا کرده و گلدان را پر می کنند.

 

تقسیم بوته گل اشرفی

 

 

آفات و بیماری های گل اشرفی

گل اشرفی آن چنان به آفت ها حساس نمی باشند با این حال کنه و تریپس از آفات این گیاه است و می تواند باعث بروز مشکلاتی برای این گیاه شوند.
سفیدک پودری از بیماری گل اشرفی می باشد اگر مکان نگهداری گیاه از سایه برخوردار باشد و یا در هنگام آبیاری برگسار گیاه را مرطوب کرده و یا در شب به گیاه آب دهید باعث بوجود آمدن این بیماری می شود.

 

بیماری گل اشرفی

آفت گل اشرفی

 

 

 

 

 

جمع آوری شده توسط تیم گل