انواع گل

گل آگلونما

گل آگلونما

گل آگلونما یکی از پر طرفدار ترین گل های آپارتمانی است که بسیار زینت دهنده منزل و همچنین محیط کار می باشد. برگ های آن از تنوع زیادی برخوردار است که بر جذابیت این گل افزوده است. با تیم گل همراه باشید.

 

معرفی گل آگلونما

نام لاتین: Aglaonema

نام فارسی: گل آگلونما، نخشید

نام علمی: Aglaonema

راسته: قاشق واش ‌سانان

تیره: گل شیپوریان

بومی: جنوب شرقی آسیا (اندونزی و مالزی)

این گیاه ریزوم دار و برگ ها به رنگ سبز تیره با لبه نقره ای متمایل به خاکستری و سر نیزه ای شکل است. اسپاتی گل سفید رنگ بوده و در اواسط تابستان ظاهر می شود. تمتم قسمت های گیاه سمی می باشد و تماس با شیره ی گیاه باعث ایجاد حساسیت در پوست می شود.

 

برخی از گونه های گل آگلونما

  • آگلونما صورتی
    مدل های بسیار زیادی از آگلونما صورتی مانند: آگلونما قرمز، آگلونما لب ماتیکی، سوزی و … وجود دارد که در زیر تعدادی از آنها را در کنار یکدیگر مشاهده می کنید. این گونه ها بسیار پرطرفدارند و به دلیل رنگی بودن به نور بیشتری احتیاج دارند.

 

گل آگلونما

 

  • آگلونما سفید
    یکی از انواع پرطرفدار آگلونما است که روی برگ های آن پر از لکه های سفید رنگ است و این رنگی بودن برگ ها بر روی شرایط نگهداری گل آگلونما سفید تاثیر دارد و این گیاه برای ادامه دار بودن طراوت و زیبایی به نور زیادی نیاز دارد.

 

گل آگلونما

 

  • آگلونما مشکی
    آگلونما بلک یکی از انواع مقاوم و محبوب آگلونما است که به دلیل رنگ تیره برگ هایش به نور کمتری احتیاج دارد.

 

گل آگلونما

 

  • آگلونما سیلور کوئین (silver queen)
    این گونه پرطرفدارترین و شناخته شده ترین نوع گیاه است که به نگهداری زیادی نیاز ندارد و برای افراد مبتدی که میخواهند نگهداری از گیاهان را برای اولین بار تجربه کنند، مناسب است.

 

گل آگلونما

 

 

  • آگلونما کاتلاس (Cutlass)
    این نوع از آگلونما به آگلونما قمه ای نیز معروف است و این نام گذاری به دلیل شکل برگ های گیاه است که کشیده و باریک مانند خنجر می باشد.

 

گل آگلونما

 

  • آگلونما امرالد بی (Emerald Bay)
    این گونه نیز به دلیل تیره بودن رنگ برگ هایش به نور کم مقاوم است.

 

گل آگلونما

 

 

  • آگلونما پیکتم ولوت (Pictum Velvet)
    این گیاه برگ های بسیار خاص و جذابی دارد و در کشور ما بسیار کمیاب است.

 

گل آگلونما

 

 

 

شرایط حفظ و نگهداری گل آگلونما

  • شرایط آبیاری گل آگلونما

در تابستان هفته‌ای دو بار آبیاری شود اما در زمستان چون رشد گیاه کند تر می‌شود باید آبیاری را کاهش داد و هفته‌ای یکبار آبیاری کرد. آگلونما خاک مرطوب را دوست دارد ولی آبیاری زیاد ممکن است باعث پوسیدگی گیاه شود و بین هر آبیاری اجازه دهید خاک کمی خشک شود. توجه کنید که زهکشی گلدان مناسب باشد. در صورت تشنگی کشیدن خاک برگ‌ها بی حال شده و از هم فاصله می‌گیرند که با آبیاری دوباره برگ‌ها سرحال می‌شوند.

 

  • نور مناسب گل آگلونما

نور زیاد برای این گل مناسب نیست و باعث افتادگی برگ‌ها می‌شود. قسمت‌های شمالی ساختمان بهترین نیاز نوری این گیاه را تأمین می‌کنند. اگر نور گیاه خیلی کم باشد برگ‌های آن خیلی کشیده و باریک می‌شود و باید گیاه را جا به جا کرده و به جایی منتقل کنید که نور بیشتری را برای گیاه تأمین کند. به طور کلی می‌توانیم بگوییم به نیم سایه مقاوم است.

 

  • دمای مناسب گل آگلونما

بهترین دما در زمستان برای این گیاه ۱۵ درجه سانتیگراد است و تحمل دمای زیر ۱۰ درجه سانتیگراد را ندارد و در هوای سرد آسیب می‌بیند. درجه‌ی مطلوب در تابستان ۲۴ درجه سانتیگراد است و در دمای بالای ۳۰ درجه و هوای خشک، برگ‌های این گیاه پیچ خورده و یا خشک می‌شود. در فصل تابستان و دمای بالا و هوای خشک سعی کنید هر روز گیاه را غبار پاشی کنید.

 

  • رطوبت مناسب گل آگلونما

رطوبت متوسط حدود ۴۰ درصد مورد نیاز است. در تابستان هفته‌ای دو بار سعی کنید برگ‌های آن را با آبفشان غبار پاشی کنید ترجیحاً با آب سبک (جوشیده شده) غبار پاشی را انجام دهید. در زمستان رطوبت اتاق برای آن کافی است.

 

  • خاک مناسب گل آگلونما

خاک این گیاه باید زهکشی بالایی داشته باشد تا بتواند آب اضافی را از گلدان خارج کند. مخلوط خاک برگ، ماسه، پیت ماس، خاک باغچه یا مخلوط پیت ماس و پرلیت یا خاک برگ به تنهایی می‌تواند بستر مناسب برای رشد این گیاه باشد. (به طور کلی خاک غنی از خاک برگ و اسیدی را می‌پسندد.

 

  • کوددهی مناسب گل آگلونما

در فصل‌های رشد (بهار و تابستان) هر دوهفته یک بار یا ماهی یک بار با کودهای محلول در آب مخصوص گیاهان زینتی تغذیه شود.

 

هرس کردن گل آگلونما

این گیاهان رنگارنگ معمولا نیازمند انجام هرس نیستند و این امر معمولا با توجه به نیاز شما انجام خواهد شد که با جدا کردن برگ های تیره و زرد شده گیاه، قادر به هرس گیاه خود خواهید بود. از جدا کردن شاخه های سالم از گیاه خودداری کنید زیرا این امر موجب آسیب رسیدن به ساقه و برگ گیاه نخشید شما خواهد شد.

از آنجایی که گل های گیاهان آگلونما از زیبایی خاصی برخوردار نیستند، در صورت تمایل بهتر است هنگام جوانه زدن، از گیاه مورد نظر جدا شوند که این امر موجب جلوگیری از پخش شدن گرده ها در هوای منزل و یا دفاتر کار می ‎شود.
برای تمیز نمودن برگ‌ها از پارچه یا اسفنج نرم و مرطوب می‌توان استفاده کرد. از مواد براق کننده‌ی شیمیایی استفاده نکنید.
اگر برگ‌ها خیلی آویزان هستند برگ‌ها را چند روز به صورت دسته‌ای درون روزنامه بپیچید عمل غبارپاشی برگ‌ها را در تابستان زیر نور آفتاب انجام ندهید.
معمولاً گیاهانی که خریداری می‌شوند گلدانشان یک سایز کوچک است و ریشه‌ها متراکم شده‌اند و جا برای رشد ریشه وجود ندارد سعی کنید خاک و گلدان را عوض کرده که از لحاظ سلامت خاک بررسی شود و در گلدان یک سایز بزرگ‌تر کاشته شود و در بهار هرسال تعویض گلدان با یک درجه بزرگ‌تر انجام شود.

 

 

چه زمانی باید گلدان گل آگلونما را تعویض نماییم؟

خاک ای گل را باید هر دو سال یک بار تعویض کنید که این امر نه تنها به دلیل بهرمندی گیاه از خاک غنی صورت می ‎پذیرد، بلکه برای انتقال گیاه به گلدانی بزرگ تر و یا تکثیر آن نیز مفید است.
اندازه گلدان باید متناسب با اندازه گیاه باشد و ریشه گیاه نیازمند وجود محیطی باز برای متراکم شدن است اما قرار دادن آن درون خاک بسیار زیاد موجب افزایش رطوبت مورد نیاز آن می ‎شود و این امر برای سلامت گیاه مضر است بنابراین گلدان را با توجه به اندازه گیاه خود انتخاب کنید.

 

 

روش های تکثیر و پرورش گل آگلونما

  • تکثیر و پرورش گل آگلونما از طریق تقسیم بوته

این گیاه را می‌توان از طریق تقسیم بوته تکثیر کرد. آگلونما به مرور زمان در فصل بهار جوانه‌هایی تولید می‌کند که آن‌ها را می‌توان از گیاه مادری جدا کرد و در آب ریشه دار کرد و بعد از ریشه دار شدن قلمه‌ها را در خاک سبک (پیت ماس، کوکوپیت، ماسه، کمی خاک برگ) کاشت و سطح خاک را با آب اسپری می‌کنیم و از نور و سرما محافظت می‌کنیم تا به محیط جدید و خاک عادت کند.

 

 

 

آفات و بیماری های گل آگلونما

  • شایع ترین آفات، حشرات هستند که این موجودات، شیره موجود درون برگ گیاهان را تخلیه کرده و به آن ها آسیب می ‎رسانند.
    حمله کنه های عنکبوتی و شته ها به این گیاهان به ندرت اتفاق می ‎افتد. این موجودات نیز علاقه مند به تغذیه از شیره موجود در برگ های این گیاه هستند و به ساقه و برگ های گیاه آسیب می‎رسانند.
  • برای برطرف کردن مشکلات فوق، استفاده از صابون های ارگانیک حشره کش توصیه می‎شود. ای صابون، باید در هنگام غروب و یا زمانی که گیاه کمتر در معرض نور قرار دارد مورد استفاده قرار گیرد تا از سوراخ شدن شاخ و برگ های گیاه جلوگیری شود.
  • زرد شدن برگ های گل آگلونما
    یکی از مشکلات رایج نگهداری از گل آگلونما زرد شدن برگ های آن است که این امر معمولا به دلیل کمبود آب و یا آبیاری بیش از حد گیاه بروز پیدا می ‎کند و از مرطوب نگه داشتن بیش از حد و یا کمتر از میزان مورد نیاز گیاه، خودداری کنید. زردی برگ های گیاه با وجود حفظ شرایط بهینه برای گیاه مورد نظر اتفاق بیفتد، این احتمال وجود دارد که گیاه شما از کمبود مس رنج ببرد و این موضوع به شدت در زرد شدن برگ گیاهان دخیل است و در کل خاک گیاه باید به طور مرتب از مواد مغذی بارور شود.
  • وجود لکه های قهوه ای بر روی برگ های گل آگلونما
    به وجود آمدن لکه های قهوه ای بر روی برگ های سبز گیاه نیز ممکن است به دلیل تجمع نمک ، کلر، مواد معدنی و یا فلوراید حاصل از آبیاری گیاه با آب شیر اتفاق بیفتد که برای رفع این مشکل بهتر است از این پس گیاه خود را با آب مقطر آبیاری کنید تا رسوبات معدنی موجود درون خاک گیاه از بین بروند و همچنین می ‎توانید خاک گیاه خود را تعویض کنید.

 

بیماری گل آگلونما

بیماری گل آگلونما

 

آفت گل آگلونما

 

 

 

 

 

جمع آوری شده توسط تیم گل